DELFI Būstas publikuoja ištrauką iš knygos „Interjero ABC“.

Anot architektūros ir interjero studijos „Toota“ vadovės Justės Žibūdienės, svarbiausias lofto privalumas – erdvė. Net jei kvadratūra ir bus mažesnė, ją visada atpirks aukštos lubos.

Standartiniai lofto bruožai – iš vienos pusės sklindantis natūralus apšvietimas, įėjimo dalyje suprojektuotas architektūrinis kubas su ūkinėmis patalpomis (vonios kambariu, sandėliuku ar virtuve) ir virš jo įrengtas pusaukštis, dažnai naudojamas kaip miegamasis.

Miegoti skirta zona dažnai projektuojama atvira, tačiau pageidaujant nuo bendros erdvės ją galima atskirti stikline siena, užuolaida ar kitais šviesos visiškai neužblokuojančiais sprendimais. Saulės spinduliams patekti neleidžiančių pertvarų šiuo atveju rekomenduojama atsisakyti.

Niujorkietiškas loftas

Dar vienas neatskiriamas šio tipo būsto ypatumas – visų funkcinių zonų planavimas atviroje erdvėje. Būtent dėl šios architektūrinės koncepcijos žmonės loftus ir renkasi, tad kardinalūs tokio plano pokyčiai gana reti.

Vis dėlto, jeigu patalpos kvadratūra labai didelė, joje nesudėtingai suprojektuosite uždarus kambarius, tačiau jei bendras plotas mažas – atskyrimo reikėtų vengti. Taip pat nerekomenduojama pratęsti pusaukščio per visa erdvę: taip ne tik pažeminsite lubas, bet ir apskritai sugriausite architektūrinę lofto idėją.

Ikoniškiausias lofto interjeras – industrinis, bet toks sprendimas nėra taisyklė: lengvai pritaikysite visus šiuolaikiniu potėpiu išsiskiriančius stilius.

Knygos “Interjero ABC”  leidėja Rasa Tomkienė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)