„Įsigijome 120 kv. metrų ploto kotedžą, visai netoli buvusių namų, tik kiek toliau nuo gatvių.Dabar šalia turime pievą, upelį ir daugiau laisvės vaikams. Be to, daug artimesnį ryšį su kaimynais, kurių nėra tiek daug, kiek įprastuose daugiaaukščiuose. Pačioje pradžioje galvojome ne tiek apie interjerą, bet labiau žiūrėjome, kiek saugu bus vaikams, ar bus ką veikti kieme, kaip toli yra gatvės. Dabar džiaugiamės, kad turime ir savo mažą kiemelį, kuriame galima vakaroti. O vaikai gali laisvai žaisti vaikų žaidimų aikštelėje“, – pasakojo Aistė.

Anot jos, tik įėję į vidų ir pamatę plotą, pradėjo galvoti, koks galėtų būti interjeras. Šeima iš anksto buvo nusprendusi, kad dizainerių paslaugomis nesinaudos – jų paslaugos brangios, be to, pora norėjo pamėginti paieškoti idėjų savarankiškai.

Aistė įvardijo, kad įkvėpimo sėmėsi populiaresniuose namų interjero žurnaluose, interneto svetainėse – kad susidarytų vaizdą, kokios interjero tendencijos dabar vyrauja.

„Mes nesiekėme kažko atkartoti ar būtent padaryti kažkokį stilių. Tiesiog žinojome, kad norime daugiau baltos šviesos, kažkokių akcentų, į virtuvės zoną įnešėme pilkos betono ir medžio imitacijos derinį. Vyras sugalvojo padaryti virtuvėje salą. Joje padarėme kaitlentę ir pakabinome gartraukį. Jis sakė, kad tai bus gera vieta prisėsti ir pavalgyti. O dabar tikrai galiu pasakyti, kad kai turime svečių, ši vieta tikrai labai tinkama pasidėti užkandžius.

Virtuvės įrengimas galbūt kainavo daugiausiai, nes norėjome didelės, su daug spintelių. Kadangi užgyventa daug visokių virtuvinių rakandų, tai dabar galime juos suslėpti. Virtuvę ir svetainę palikome atviras, tik su viena kolona. Ir tuo taip pat labai džiaugiamės, kadangi tai duoda didelį erdvės pojūtį. Būste vyrauja pilka, balta, elektrinė spalvos“, – apie interjerą kalbėjo Aistė.

Daugiausia ginčų sukėlė laiptų turėklai

Ji patikino, kad pačiai norėjosi daugiau jaukumo, šiltumo, minkštumo. Antrame aukšte buvo suplanuoti du vonios kambariai, iš kurių vienas virto darbo kambariu. Šeima nusprendė apačioje po laiptais įsirengti dušą su tualetu. Kaip sakė Aistė, toks sprendimas daug kam sukėlė juoką, tačiau visgi viskas pavyko puikiai.

Moteris tvirtino, kad daug pamąstymų ir išbandymų atėmė laiptų turėklų vizijos įgyvendinimas. Aistės vyras pageidavo netradicinio varianto, todėl teko daug ginčytis. Galutinį variantą visgi išrinko dukra.

Kotedžo įrengimas

Jie taip pat pasidavė vienam paplitusiam interjero sprendimui – penkiakampėms plytelėms, kuriomis išklijavo visą virtuvę ir prieškambarį.

Antrame aukšte taip pat yra du vaikų kambariai, tačiau kol kas abu gyvena viename. Vaikų kambariams šeima parinko mėlyną ir baltą spalvas, tačiau moteris pripažįsta, kad visų idėjų šioms erdvėms dar nėra įgyvendinę.

„Visas būsto įrengimas truko gerus pusę metų. Visą vasarą vyras su draugu viską darė patys: dažė, tinkavo, glaistė ir plyteles klojo. Kadangi nereikėjo ieškoti darbininkų komandų, viskas vyko, sakyčiau, daug greičiau ir tikrai jautėme, kad viską padarėme patys. Su visu įrengimu viskas kainavo apie 44 tūkst. eurų. Esame labai patenkinti tuo, ką pavyko padaryti. Žinoma, dar daug būsto kampų laukia savo eilės. Trūksta dar tam tikrų detalių, akcentų, bet kol kas gyvename ir džiaugiamės puikia aplinka“, – pasidžiaugė Aistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)