„Kadangi butą rinkausi iš brėžinių, turėjau galimybę šiek tiek perplanuoti pertvaras. Man nepriimtinas išplanavimas, kai įėjus į butą iškart patenkama į svetainės erdvę, buvo pakeistas, įėjimo durys paslinktos į šoną ir suformuotas tam tikras koridorius. Taip pat šiek tiek sumažintas miegamasis padidinant svetainės ir vonios plotą“, – apie interjero sprendimus kalbėjo Tautvydas.

Idėjų ir įkvėpimo vilnietis ieškojo socialiniuose tinkluose. Anot jo, pradžioje labai svarbu susirinkti kuo daugiau informacijos ir tuomet nuspręsti, kokios stilistikos laikytis. Galiausiai jis pasirinko minimalistinį skandinavišką interjerą.

„Man pačiam visiškai nepriimtas šiuo metu populiarus vartotojiškas požiūris ir nereikalingų daiktų kaupimas. Manau minimalistinį interjerą lengviau ir tvarkyti. Reikia pripažinti, kad neturint patirties klaidų išvengti yra sunku. Man jų taip pat pasitaikė. Tačiau taisymas, laimei, nebuvo labai brangus. Teko perdažyti vieną sieną, keisti sofos spalvą. Supratau, kad labai svarbus darbų eiliškumas, ir jeigu kažką praleisi, teks vėl grįžti taisyti ir tai jau gali būti kur kas sudėtingiau“, – pasakojo Tautvydas.

Jis patikino, kad išties svarbu suvokti daiktų proporcijas ir jas įsivaizduoti būsimoje realioje erdvėje. Pačiam dabar netgi juokinga pagalvojus, kiek laiko praleisdavo baldų ir medžiagų parduotuvėse galvodamas apie tai, kaip išsirinkti visiškai paprastus dalykus. Vis dėlto, galutiniu rezultatu jis patenkintas.

„Pats buto pritaikymas gyventi įsigyjant būtiniausius baldus ir panašiai užtruko apie 3 mėnesius. Vėliau sekė papildymas aksesuarais, gėlėmis ir t.t., tai atlikau neskubėdamas. Viskas kainavo apie 22 tūkst. eurų“, – sumą įvardijo pašnekovas.

Tautvydą labiausiai džiugina minimalistinės durys su nematomomis staktomis. Jis patikino, jog ši detalė sulaukia nemažai pagyrų iš draugų ir pažįstamų. Vilnietis taip pat džiaugiasi, kad bute pavyko rasti vietos ir dviračiui bei stilingai jį įkomponuoti į interjerą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)