Tačiau ankštos erdvės nepatinka niekam, todėl daugelis nori, kad maži kambariai bent atrodytų didesni. Kad padėtume įvykdyti šią užduotį, paprašėme dizaino ekspertų pasidalinti savo paslaptimis, ką daryti, kad mažas kambarys atrodytų didesnis, rašo realtor.com.

Parodykite kojas

Pasak dizainerės Lauros Clayton Baker, kuo daugiau matysis grindų, tuo geriau. O grindys geriau matosi tada, kai kėdės, stalai ir kiti baldai stovi ant kojelių. Venkite baldų, kurie siekia grindis – pavyzdžiui, spintų be kojų ar ilgais apdangalais dengtų sofų ir fotelių.

„Jei norite sukurti erdvės iliuziją, reikia atvirumo ir judesio, – teigia L. Clayton Baker. – Jei šviesos ir erdvės daug ne tik virš baldų, bet ir po jais ar aplink juos, atrodo, tarsi jie kybotų ore.“

Kuo žemiau, tuo geriau

Vis dėlto negalvokite, kad baldai turėtų stovėti ant kojų. Reikėtų rinktis žemesnius baldus, kad aplink juos būtų daugiau vietos, o jūs nesijaustumėte įsprausti į kampą. Tam labiausiai tinka dvidešimtojo amžiaus modernizmo (arba serialo „Reklamos vilkai“) stiliaus baldai. Taip pat tiks ir Azijos arba Skandinavijos stiliaus baldai, ypač miegamajame, kur daug erdvės suteikti gali žema lova.

Mažo kambario interjeras

Rinkitės apvalumus

Rinkdamiesi baldus, ieškokite apvalumų – pavyzdžiui, apvalaus stalo arba lenktos sofos. Pasak L. Clayton Baker, apvalumai – geriau už aštrius kampus ir tiesias linijas, nes „pro apvalius baldus lengviau judėti“. Judėjimo lengvumas sukuria erdvės iliuziją – be to, tada nebegresia pavojus užkliūti už aštraus kampo.

Daugiau šviesos

Tamsios spalvos sudaro įspūdį, kad baldai sunkūs, o sienos arti viena kitos. Todėl jei įmanoma, rinkitės šviesius atspalvius – taip pat ir luboms bei grindims.

„Lubos ir grindys – tai kambario penktoji ir šeštoji siena, – teigia L. Clayton Baker. – Šviesios spalvos grindys, pavyzdžiui, kremo spalvos kilimas arba šviesaus ąžuolo grindlentės suteiks įspūdį, kad kambarys šviesesnis ir atviresnis. Taip pat ir lubos – luboms rinkitės šviesią ar baltą spalvą, kad „atvertumėte“ erdvę viršuje.“

Mažo kambario interjeras

Išsirinkite vieną spalvą ir jos nekeiskite

Kontrastingos spalvos ir raštai traukia akį ir reikalauja daug dėmesio bei erdvės. Vienos spalvos atspalvių paletė padės sukurti judesio iliuziją, todėl rinkitės kelių tos spalvos atspalvių, tačiau skirtingų medžiagų baldus, kilimus ir sienas.

Taip pat venkite ryškių spalvų apdailos ir grindjuosčių, nes jos trauks dėmesį į sienų pakraščius. Vienodos spalvos apdaila padės sienoms susilieti ir sudarys įspūdį, kad sienos tęsiasi tolyn ir pranyksta erdvėje.

Daugiau atspindžių

Veidrodžiai – jūsų draugai!“ – teigia aktorė ir modelis Brooklyn Decker, neseniai įgijusi ir interjero dizainerės įgūdžių remontuodama namus, kuriuose gyvena su savo vyru tenisininku Andy Roddicku.

„Jei priešais langą pakabinsite didelį veidrodį, ne tik pridėsite kambario puošmeną, bet ir suteiksite kambariui dvigubai daugiau šviesos, – teigia ji. – Be to, būkime atviri – paprastai įsigyti veidrodį pigiau, negu sieną papuošti meno kūriniu.“

Mažo kambario interjeras

Atsisakykite užuolaidų

Dauguma užuolaidų traukia akį, užima daug vietos ir neleidžia pajusti erdvės už lango. Be to, dėl jų sumažėja šviesos, o ji būtina norint, kad mažas kambarys atrodytų didesnis.

Jei norite privatumo, rinkitės lengvas horizontalias sienos spalvos žaliuzes. Jos įleis daugiau šviesos, o pakeltos neužims daug vietos. O jei vaizdas į lauką nekoks, rinkitės permatomas užuolaidas, kad įleistų šviesos, tačiau užstotų nemalonius vaizdus.

Duokite daugiau darbo baldams

Erdvės kambariui suteiksite, jei jame bus mažiau baldų ir daiktų, tad pasistenkite, kad baldai atliktų po kelias funkcijas.

Paprastas minkštasuolis plokščiu paviršiumi gali būti naudojamas kaip kavos staliukas arba papildoma kėdė, be to, būna minkštasuolių, kuriuos atvėrus viduje galima susidėti daiktų.

Spintelėse ir kavos staliukuose būna patogių stalčiukų, be to, po jais galima paslėpti taburečių, kurias išsitrauksite atvykus svečiams. O skrynia gali tapti tiek kavos staliuku, tiek komoda – arba galite paprasčiausiai naudoti kaip skrynią.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)