Klaidingai įrengtų rozečių kaina – gyvenimas tarp elektros laidų

Sakoma, kad rozečių niekada nebūna per daug, nors, iš tiesų, teisingai įrengus elektros instaliaciją jų ne tiek daug ir reikia. Kelių eilių rozečių blokas vienoje vietoje – ne išeitis, nes tokiu atveju jums vis tiek prireiks prailgintuvų. Bus daug patogiau, jeigu įrengsite kiekvienoje erdvėje po keletą lizdų vietų. Miegamajame jų būtinai reikės prie durų ir iš abiejų lovos pusių. Jeigu miegamajame statysite kosmetinį stalelį su veidrodžiu, įrenkite porą elektros lizdų ir šalia jo – bus patogu pajungti papildomą apšvietimą, plaukų džiovintuvą ar kitą įrenginį.

Darbo kambaryje numatykite didelį lizdų bloką, nes ten rozečių, išties, retai kada būna per daug. Svetainėje didesnį lizdų bloką planuokite prie sienos, kur stovės ekranas, o dar keletą rozečių įrenkite kampuose – prie minkštasuolių bei durų. Šie kampiniai lizdai neretai pamirštami, o jų tikrai prireiks valant namus. Virtuvėje lizdų blokai turėtų būti pakelti aukščiau, prie darbastalio. Tinkamas rozečių aukštis labai svarbus ir vonios kambaryje. Netinkamai jas sumontavus bus ne tik nepatogu gyventi, bet jos gali trukdyti ir vonios įrangos pastatymui.

Būsto įrengimas

Tebūnie šviesa

Šviesa namuose gali daryti stebuklus – padidinti arba sumažinti erdvę, paslėpti sienų nelygumus, išryškinti interjero detales, sukurti nuotaiką ir t.t. Kiekvienai namų erdvei reikalingas skirtingas apšvietimas. Miegamajame – minkštas, prigesintas, virtuvėje ir vonios kambaryje – ryškesnis, svetainėje ir darbo kambaryje – zonuotas. Vieno šviestuvo palubėje koncepcija jau seniai atgyveno. Tie, kas nuomojasi būstus senos statybos namuose, tikėtina, yra susidūrę su kuriozine situacija, kai norint įjungti ar išjungti šviesą miegamajame tenka eiti į koridorių ir paskui apgraibomis ieškoti kelio atgal. Numačius jungtukus prie lovos, tokių problemų nekyla.

Vonios kambario įrengimo rebusai

Apie 30 proc. sumos, skirtos apdailai, sudaro vonios kambario įrengimas. Santechnika yra brangi, o gera santechnika – dar brangesnė, bet būtent šiems pirkiniams taupyti tikrai neverta, nes niekas namuose taip negadina ūpo kaip pro šoną švirkščiantis kranas ar klastingas maišytuvas, kuris netikėtai nulieja jus lediniu kriokliu ar nupliko kaip arbatos pakelį. Kitas klausimas, kuris dažnai iškyla naujakuriams – ką statyti – vonią ar dušą? Nes mažėjančių plotų butuose abiejų sutalpinti paprastai nepavyksta. Pamirkti kvapnioje vonioje vėsų rudens ar žiemos vakarą – didelis malonumas, tačiau modernus pasaulis renkasi dušą.

Atsidaro durys, negaliu įeit… –

– reali situacija, jeigu įstatysite duris, atsiveriančias į vonios kambario vidų, o ten, tiesiai už durų, bus numatytas bide ar unitazo įvadas. Svarbu apgalvoti ne tik durų atvėrimo kryptį, bet ir vyrių pusę – kairėje arba dešinėje. O gal ne visur durų ir reikia?.. Gal širma, skirianti vieną erdvę nuo kitos, bus daug patogesnė ir jaukesnė?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)