Svetainė brightside.me nusprendė pasidalinti kai kuriais mažo būsto dekoravimo triukais.

Rinkitės šviesius baldus

Kai renkatės baldus mažam butui, imkite tuos, kurie yra šviesesni. Tai gali būti ir peršviečiami baldai plonomis kojelėmis.

Šviesios spalvos

Net jeigu dievinate šviesias spalvas, gyvendami mažame bute rinkitės dar šviesesnes. Tinkamiausios yra mėlyna, šviesiai žalia, šviesiai rausva, kreminė ir švelniai pilka spalva.

Skandinaviškas stilius

Nepirkite mažų baldų

Viena populiariausių daugelio žmonių daromų klaidų yra mažo būsto dekoravimas mažais baldais. Toks pasirinkimas iš tikrųjų turi atvirkščią efektą - priverčia jus jaustis taip, lyg gyventumėte lėlių namelyje. Pridėkite keletą masyvių baldų, kad išlaikytumėte balansą.

Pasirinkite tinkamą šviesą

Kad teisingai apšviestumėte kambarį, nepirkite didžiulių šviestuvų. Pasirinkite nedidelius apšvietimo variantus tam tikram plotui, jei neturite aukštų lubų - tuomet tai nesukels “spaudimo” prie žemės efekto.

Interjero dizainas

Daugiafunkciai baldai

Dar vienas patarimas baldams: geriausia, kai tie patys baldai gali būti panaudojami keliems skirtingiems tikslams. Pavyzdžiui, lova tuo pačiu gali būti ir sofa.

Jokių ribų

Pasistenkite nepadalinti grindų į dvi dalis toje pačioje erdvėje. Pavyzdžiui, jeigu virtuvė sujungta su svetaine, abiejose kambario dalyse klokite vienodas grindis. Jei turite tik vieną aukštą, pasistenkite, kad tos pačios grindys būtų visuose kambariuose - taip erdvė atrodys didesnė.

Išnaudokite kampus

Mažai žmonių išnaudoja namų kampus, nors tai tikrai yra labai patogu. Jeigu įrengsite lentynas ar spinteles kampuose, galėsite ten paslėpti nemažai daiktų.

Išnaudokite erdvę teisingai

Jeigu norite, kad lubos vizualiai atrodytų aukštesnės, įsigykite aukštai pakabinamas spinteles arba aukštas lentynas iki lubų. Tam, kad jos neatrodytų per didelės, rinkitės šviesių spalvų.

Mažas butas

Naudokite labai mažai dekoro

Didelis nereikalingų ir nenaudojamų interjero aksesuarų skaičius paverčia erdvę dar mažesne. Turėtumėte paslėpti visokias nuotraukas, statulėles, vazas ir suvenyrus. Verčiau kai kurias dekoracijas sudėkite į gražią vietą.

Jums nereikia daug kilimų

Jeigu labai mėgstate kilimus, turėtumėte rinktis tuos, kurie neturi daug spalvų, kitaip mažame bute jie atrodys juokingai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)