Maksimalizmas nereiškia, kad namuose netvarka ar kad jie įrengiami kaip pakliuvo, vien dekoro elementų gausa maksimalizmo nesukursi. Nebūtina 100 procentų įgyvendinti maksimalizmą, norint pakeisti namų erdvę, pakaks pasitelkti vieną kitą šios krypties principą.

1. Negailėkite spalvų

Maksimalistinio dizaino pamatas – spalvos, daugybė spalvų. Galite pradėti nuo bazinių spalvų paletės ir toliau dėlioti atspalvius. Žiūrinėdami maksimalistinio interjero dizaino pavyzdžius pastebėsite, kad sienos dažnai dažomos juoda ar tamsiai mėlyna spalva. Kambarius su tamsiomis sienomis svarbu užpildyti ryškiais akcentais ar raštais – taip sukursite balansą.

Interjeras

2. Puoškite namus mėgstamais daiktais

Jei esame supami mėgstamų daiktų, namai mums tampa dar mielesni. Maksimalizmas reiškia, kad visko yra dar daugiau, nei įprasta, taigi daugiau mėgstamų spalvų, medžiagų ir aksesuarų. Kad dekoras neatrodytų padrikas, kambariuose tegu kartojasi kai kurios spalvos ar raštai. Riba tarp chaoso ir skoningo dizaino kartais gana plona.

3. Knygos – privalomas maksimalistinio dizaino elementas

Jei jums patinka knygos, patiks ir maksimalistinis dizainas. Maksimalizmas – knygų mylėtojų svajonė, nes kiti stiliai įprastai riboja eksponuojamų knygų kiekį. Maksimalizmas leidžia viešumoje laikyti visas knygas, nebereikės krauti jų į dėžes ir nešti į garažą. Jūsų knygų kolekcija puikiai atrodys aukštose lentynose ar tiesiog sukrauta į krūveles ant mažų staliukų.

4. Maksimalizmas neatsiejamas nuo jaukumo, patogumo

Minimalizmas paskatino išsiilgti komforto. Iš komforto poreikio gimė tokie stiliai, kaip Hygge, tik tokio pobūdžio stiliams trūksta prabangos, žavesio, kuris patinka daugeliui žmonių. Maksimalizmas puikus, nes suteikia galimybę suderinti jaukų, komfortišką dekorą su mėgstamomis spalvomis ir aksesuarais.

Interjeras

5. Dekoruokite namus ryškiomis spalvomis ir raštais

Mėgstantiems ryškias spalvas ir raštus maksimalizmas – tikras išsigelbėjimas. Džiugiai nuteikiančio maksimalistinio kambario be šilų spalvų paletės ir gėlių raštų nesukursite. Į maksimalistinio dizaino kambarį galite įkomponuoti kitokių dekoravimo stilių. Maksimalizmas natūraliai sera su boho, anglišku kaimišku ir pan. stiliais.

6. Boho stilius puikiai dera su maksimalizmu

Boho (hipiško ir bohemiško stilių mišinys) stiliaus gerbėjams neabejotinai patiks maksimalizmas. Šiuose abiejuose stiliuose klesti gausa. Jei jums patinka raštuotos medžiagos, spalvos, žavi įvairūs gražūs daikčiukai, drąsiai įneškite maksimalizmo į namus, likdami ištikimi boho stiliui.

7. Vintažiniai akcentai

Mėgstami vintažiniai baldai ir aksesuarai puikiai tiks maksimalistinio stiliaus erdvėje. Vintažinis dekoras gana minimalistinis, bet ryškios jo spalvos ir ekspresyvus menas spinduliuoja maksimalizmą. Viktorijos laikų stiliui, Art Deco stiliui būdinga gausa, tad drąsiai komponuokite šiuos elementus su maksimalizmu.

Interjeras

8. Maksimalistinio dizaino namai neturi būti tobuli

Kaip malonu dekoruoti namus, nejaučiant spaudimo padaryti juos tobulus. Maksimalizmas tinka ten, kur nesiekiama tobulumo. Dekoras turėtų pasižymėti vienijančiomis spalvomis ar raštais, bet nereikia jaudintis, perdėtai derinti baldus, spalvas ir pan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)