1. Tobulai sutvarkyti kambariai

Lengva pamesti galvą dėl skoningai apstatytų ir sutvarkytų namų. Kai kurie pardavėjai stengiasi kuo skoningiau apstatyti strategiškai svarbiausias būsto vietas, kad jis atrodytų lyg žurnalo nuotraukose. Apžiūrinėdami potencialų būstą pabandykite įsivaizduoti jį be visų tų dailių kilimų ar tobulai suderintų vaikų kambario baldų – ko gero šie namai taip neatrodo kasdien.

2. Kilimai ir kiliminė danga

Svarbiausia ne tai, kas išorėje, o tai, kas viduje, o ypač šis posakis tinka kalbant apie grindis. Jei nepatinka potencialaus būsto kiliminė danga, patikrinkite, kas po ja. Galbūt rasite kietmedžio grindis, kurios yra tikras lobis – suteikia būstui autentikos, kontrasto ir gylio.

3. Tapetai

Tapetų pasirinkimas atskleidžia žmogaus skonį, tačiau net jei jums nepatinka buvusių šeimininkų skonis, nieko baisaus. Tapetus, kurie per ryškūs jūsų skoniui, morališkai pasenę ar nusidėvėję, galima nuplėšti ir pakeisti kitais. Ką toleruoti sunkiau? Architektūrinių elementų trūkumą. Jei potencialiame būste yra dailių medžio drožybos elementų ar gipso lipdinių, tai puikus fonas kurti savo asmeninį interjero stilių.

4. Netvarka

Netvarka, daug daiktų atspindi realų gyvenimą, bet jei netvarka jus slegia, turėkite omeny, kad buvę šeimininkai visus daiktus išsiveš. Svarbiausia perkant namus žiūrėti, ar yra daiktų saugojimui skirtų erdvių (pavyzdžiui, įmontuotų spintų, komodų, drabužinių), kur atsikraustę galėsite sutalpinti savo daiktus.

5. Dirbtinis apšvietimas

Apšvietimą galima keisti, tad daug svarbiau žiūrėti, kiek į namus patenka natūralios šviesos. Nauji pakabinami ar lubiniai šviestuvai, netgi gipso kartono lubų keitimas kainuos pigiau nei egzistuojančių langų platinimas ar naujų įrengimas. Ekspertai pataria potencialų būstą apžiūrėti kelis kartus skirtingu paros metus, kad susidarytumėte tikslų natūralaus apšvietimo vaizdą. Dideli langai ir aukštos lubos įleidžia maksimalų šviesos kiekį ir vizualiai atveria erdvę.

6. Dažai

Neišsigąskite, net jei namai išdažyti akį rėžiančiomis spalvomis. Svarbiausia renkantis būstą – vieta, namo tipas, išplanavimas ir pan., o sienų spalva neįeina į pagrindinių kriterijų sąrašą. Juk tikriausiai prieš įsikraustydami bet kokiu atveju norėsite šviežiai persidažyti sienas.

7. Maišytuvai ir kita santechnikos įranga

Norite žalvarinių maišytuvų vonioje, o jie kaip tyčia iš nikelio? Vis dėlto, tai, palyginus, yra smulkmena – maišytuvus ir kitą santechnikos įrangą vonioje ir virtuvėje galima lengvai pakeisti. Kad ir išsirinkus šiuo metu itin aktualios matinės juodos spalvos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)