Skelbimų portale alio.lt pigiausiai parduodamas butas Savanorių prospekte kainuoja 33 tūkst. eurų. Rašoma, jog tai yra vieno kambario butas, kuris užima vos 22 kv. metrus. Butas yra blokiniame, 1965 metais statytame name.

Butas parduodamas pilnai įrengtas, su visais baldais. Akcentuojama, kad vieta labai gera, netoli miesto centro, tačiau būsimo gyventojo nevargins triukšmas. Šalia įsikūrusios švietimo įstaigos, parduotuvės, netoliese taip pat yra ir kino teatras.

Atskiros parkavimo vietos būsimas buto šeimininkas negaus, tačiau nurodoma, kad šalia yra stovėjimo aikštelės, pakankamai arti yra viešojo transporto stotelės. Bute yra atskira virtuvė ir vonios kambarys, tačiau miegamasis sujungtas su svetaine.

Buto nuotraukas galite pamatyti čia.

Kitame skelbime rašoma apie butą, parduodamą už 45 tūkst. eurų. Akivaizdu, kad butas senos statybos ir remontuotas senokai. Visgi, jis yra šiek tiek didesnis – trijų kambarių ir užima 48 kv. metrus.

Pagrindiniai buto privalumai įvardijami šie: netoliese esantis Vingio parkas ir greitai pasiekiamas centras, namas yra šiek tiek atokiau nuo pagrindinių gatvių, turi erdvų balkoną bei naujai pakeistus vamzdynus. Kaip ir daugelis Naujamiestyje esančių butų, taip ir šis gali pasigirti patogiu susisiekimu su miesto centru ir gera socialine infrastruktūra.

Skelbime nurodoma, kad bute yra atskira virtuvė, atskiras miegamasis kambarys ir atskira svetainė bei vaikų kambarys, taip pat vonia ir tualetas. Butas yra įrengtas ir parduodamas su visais baldais, tačiau jam būtinai reikalingas kapitalinis remontas.

Buto nuotraukas galite pamatyti čia.

Brangiausias butas, kurį pavyko rasti portale alio.lt kainuoja 215 tūkst. eurų. Trijų kambarių, visiškai įrengtas, su visais baldais ir buitine technika bei išties erdvus – trijų kambarių, tačiau užimantis 78,55 kv. metrus. Namo statyba yra naujesnė – 2012 metų.

Kartu su butu galima įsigyti dvi parkavimo vietas, už vieną vietą papildomai sumokant 9000 tūkst. eurų. Potencialius pirkėjus gali sužavėti galimybė gyventi šalia Vingio parko, be to, kaip jau minėta, čia yra gerai išvystyta infrastruktūra.

Buto nuotraukas galite pamatyti čia.

Už 200 tūkst. eurų parduodamas kitas labai panašus butas, įkurtas „Helios City“ pastate. Skelbime rašoma, kad butas yra trijų kambarių ir užima 72 kv. metrus. Yra miegamasis, vaikų kambarys, svetainė sujungta su virtuve bei vonios kambarys.

Pardavėjai šiam butui negaili pagyrų ir žeria gausybę privalumų. Vienas iš jų – dizainerio kurtas interjeras, kuris įvardijamas kaip išskirtinai prabangus. Bute yra įrengti du balkonai, išmani šildymo sistema, kurią galima valdyti išmaniuoju telefonu. Taip pat yra įrengta ir rekuperacija.

Saugumu taip pat pasirūpinta, mat beveik visur įrengtos stebėjimo kameros, signalizacija. Šalia namo yra pakankamai žaliųjų erdvių ir laisvalaikio praleidimo zonų. Butas parduodamas pilnai įrengtas, su visais baldais ir buitine technika, tačiau parkavimo vietą automobiliui tektų įsigyti už papildomą kainą, kuri skelbime nėra nurodyta.

Buto nuotraukas galite pamatyti čia.

Kainos ir gyventojai – labai įvairūs

NT įmonės „Vilniaus turtas“ direktorius Antanas Kudarauskas teigia, jog kadangi Savanorių prospektas yra viena ilgiausių gatvių Vilniuje ir besidriekianti net per tris mikrorajonus, būstų kainos čia yra pačios įvairiausios.


Didžiausios kainos yra naujesnės, nuo 2005-ųjų metų statybos projektuose Naujamiesčio pradžioje, kur vieno kvadratinio metro kaina svyruoja nuo 3500 iki 1950 eurų.

Kaip teigia A. Kudarauskas, žvelgiant giliau į Savanorių prospektą, naujų projektų rasti aptikti gali būti sunku, todėl kainos yra žemesnės ir siekia 1150 eurų už kvadratinį metrą, priklausomai nuo namo tipo, buto ploto, įrengimo bei langų orientacijos. O Žemųjų Panerių dalyje, toliau nuo Naujamiesčio, kainos dar gerokai žemesnės, mat gyvenamųjų daugiabučių čia faktiškai nėra.

„Šiuo metu naujos statybos daugiabučių projektų pačioje Savanorių pr. gatvėje nėra, bet yra tuščių neužstatytų sklypų, pvz., tarp Vingio kino teatro ir „Helios City projekto“, kuriuose gali atsirasti ir gyvenamosios paskirties patalpų. Savanorių prospekte, už Gerosios Vilties žiedo link Žemųjų Panerių dominuoja komerciniai objektai ir ten vystomi įvairūs mišrios komercinės paskirties projektai: biurų, sandėliavimo ir prekybinės paskirties objektai“, – komentavo A. Kudarauskas.

Pasak eksperto, gyventojai šioje gatvėje taip pat skirtingi. Arčiau centrinės dalies gyvena turtingesnė, uždirbanti aukštesnes pajamas ir jaunesnė bendruomenė, o už Pietario ir Žemtaitės gatvių sankryžos daugiau yra vyresnio amžiaus žmonių, gaunančių žemesnes pajamas.

Jis taip pat sako, jog gyvenimas Savanorių prospekte turi tam tikrų privalumų, bet turi ir minusų. Didžiausi iššūkiai, su kuriais susiduria gyventojai, yra didelis transporto srautas, sukeliantis oro taršos bei triukšmo problemas. Tačiau tuo pačiu gyventi čia yra patogu dėl gero susisiekimo bei įvairių komercinių objektų gausa.

A.Kudarausko nuomone, kadangi absoliuti dauguma būstų Savanorių prospekte yra Naujamiestyje, visi specialistai piešia tik teigiamas perspektyvas – dėl gerai išvystytos socialinės ir visuomeninių objektų infrastruktūros, šalia esančio parko ir idealaus susisiekimo su centru, senamiesčiu.

Anot jo, ši Vilniaus gatvė jau atsikratė savo neigiamo įvaizdžio: „Situacija yra smarkiai pasikeitusi ir gyventi Naujamiestyje, anksčiau vadintame „Krasnucha“, yra madinga ir prestižo reikalas“.

Antras rajonas pagal patrauklumą

NT analitiko ir VšĮ „Real Data“ direktoriaus Arnoldo Antanavičiaus nuomone, Naujamiestis yra antras rajonas po Šnipiškių, kur verta dairytis būsto. Pirmiausia todėl, būstas šiame mikrorajone turi daugiau perspektyvų auginti vertę pakilimo metu ir mažiau prarasti jos nuosmukio metu. O dalis Savanorių pr. patenka į Naujamiesčio mikrorajoną, tad čia būsto perspektyvos daug klausimų neturėtų kelti. Kita dalis prospekto driekiasi per mažiau patrauklią Vilniaus dalį – Vilkpėdę ir Žemuosius Panerius.

„Manyčiau, kad šie rajonai tolimesnėje perspektyvoje neišvengiamai vis labiau integruosis į pietinę Vilniaus miesto dalį, nes būsto plėtros potencialas populiariausiose vakarinėje ir šiaurinėje miesto dalyse jau išnaudojo savo potencialą. Vis augančios automobilių spūstys verčia ieškoti naujų plėtros krypčių, o pietinė bei rytinė Vilniaus dalys vis dar gali tai pasiūlyti. Tik, žinoma, reikia turėti omenyje, kad tai bus negreitas procesas“, – DELFI komentavo ekspertas.

Jis taip pat vardija ir gyvenimo šioje gatvėje privalumus. Neabejotinas privalumas, kuris akcentuojamas ir skelbimuose, yra geras susisiekimas, tačiau tuo pačiu tai yra ir trūkumas – triukšmas ir oro užterštumas. Gerojoje gatvės dalyje, t.y. Naujamiestyje, anot A. Antanavičiaus, yra visa reikalinga infrastruktūra pilnaverčiam gyvenimui: mokyklos, darželiai, Vingio parkas, kino teatras, įvairios kitos pramogos ir pasilinksminimo vietos, nedidelis atstumas iki centro, kur didžiausia darbo vietų koncentracija. Tačiau prastesnėje gatvės dalyje – dar nemažai pramonės ir sandėliavimo objektų, didesnis atstumas iki prieš tai išvardintų laisvalaikio praleidimo, pasilinksminimo įstaigų.

„Tačiau vėlgi, nėra vien tik pliusų ar minusų – mažiau patrauklioje Savanorių pr. dalyje esantys būstai turi daugiau žalumos ir yra galimybė gyventi netoli centro, šalia judraus Savanorių pr., bet kartu ir gamtos prieglobstyje. Dar reikėtų išskirti gyventojų kontingentą ir galimą kaimynystę, kuri kai kuriose šio prospekto dalyse yra prastesnė nei norėtųsi, bet esu tikras, kad tai tik laiko klausimas, kada šių dalių gilesnė integracija į miestą lems nekilnojamojo turto vertės kilimą bei gyventojų kontingento gerėjimą“, – aiškino pašnekovas.

Nors prieš porą metų pagal nusikalstamumo statistiką Savanorių prospektas buvo viena pavojingiausių gatvių, visgi, pasak analitiko, dabar tai jau nebėra ta gatvė, kuri galėtų būti laikoma pavojinga ir savo reputaciją jau gerokai pataisė.

„Jei pažiūrėtume policijos nusikaltimų suvestinę, tai pamatytume, kad tai tikrai nėra viena pavojingiausių gatvių. Sunkių nusikaltimų paskutiniu metu nėra užfiksuota, o nesunkių sveikatos sutrikdymų (muštynių) gerokai mažiau nei kokiame Senamiestyje ar šiaurinėje Vilniaus dalyje esančiuose mikrorajonuose. Apskritai, kaip bebūtų paradoksalu, bet įvairių nusikaltimų (plėšimų, vagysčių ir t.t.) daugiausiai užregistruota centrinėje miesto dalyje, Senamiestyje, o Savanorių pr. tuo klausimu atrodo gana ramiai ir niekuo neišsiskiria iš kitų Vilniaus vietų“, – tvirtino A. Antanavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)