Klaipėdos miesto savivaldybės užsakymu buvo atliktas vartotojų pasitenkinimo viešosiomis / administracinėmis paslaugomis tyrimas. Šio tyrimo tikslas – įvertinti Klaipėdos miesto savivaldybės gyventojų pasitenkinimą savivaldybės ir jos pavaldžių įstaigų aptarnavimu ir teikiamomis paslaugomis. Paskutinį kartą tokia gyventojų apklausa buvo atlikta prieš šešerius metus, rašoma pranešime spaudai.

„Savivaldybei svarbi gyventojų nuomonė apie jos teikiamas paslaugas. Tai vienas iš svarbiausių rodiklių, atspindinčių savivaldybės darbo kokybę. Todėl tokią apklausą planuojame vykdyti ir vėliau, po kelerių metų“, – sako Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Apklausos metu buvo vertinamas Klaipėdos miestas kaip gyvenamoji vietovė, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos darbas ir Klaipėdos miesto savivaldybės teikiamos paslaugos.

Miestiečių buvo prašoma įvertinti viešosios tvarkos užtikrinimo, komunalinio ūkio ir aplinkos tvarkymo užtikrinimo, kultūros, laisvalaikio ir sporto, švietimo, socialines paslaugas ir paslaugas verslui.

Klaipėda kaip gyvenamoji vietovė uostamiesčio gyventojų buvo įvertinta aukštai. Lyginant su 2012 m. atliktos apklausos rezultatais, bendras gyvenamosios vietovės, t. y. Klaipėdos miesto, vertinimas pakilo nuo 7,1 iki 8,4 balo.

Geriausiai klaipėdiečiai įvertino mieste teikiamas švietimo paslaugas (8,4 balai iš 10 galimų), nuo jų mažai atsiliko kultūros, laisvalaikio ir sporto paslaugos (8,2 balai). Kalbant apie švietimą, palankiausiai buvo įvertintos neformaliojo ugdymo veiklos bendrojo lavinimo mokyklose, neformaliojo ugdymo įstaigų paslaugos ir bendrojo ugdymo mokyklų paslaugos. Vertinant kultūros ir sporto paslaugas Klaipėdos miesto savivaldybės teritorijoje, aukščiausiai įvertintos bibliotekų paslaugos ir miesto švenčių renginiai.

Kalbant apie savivaldybės teikiamų paslaugų svarbą, pažymėtina, kad daugelis paslaugų vertinamos kaip pakankamai svarbios. Svarbiausiomis laikomos aplinkos tvarkymo paslaugos, viešosios tvarkos užtikrinimas mieste, komunalinio ūkio paslaugos. Analizuojant tų paslaugų teikimo vertinimą, pastebėtina, kad geriausiai įvertintos viešojo transporto, kultūros paslaugos, taip pat viešosios tvarkos ir rimties užtikrinimas mieste.

Lyginant su 2012 m. gyventojų apklausos rezultatais, rodikliai pakito į gerąją pusę beveik visose srityse. Labiausiai pagerėjo gyventojų nuomonė apie miesto apšvietimo paslaugas (nuo 6,29 iki 8,1 balo), kultūros, laisvalaikio ir sporto paslaugas (nuo 6,89 iki 8,2 balo), viešojo transporto paslaugas (nuo 7,1 iki 8,4 balo), taip pat švietimo paslaugas (nuo 7,22 iki 8,4) ir viešosios tvarkos užtikrinimo paslaugas (nuo 6,6 iki 7,8).

„Rezultatai palyginus su 2012 m. ženkliai pakito į gerąją pusę beveik visose srityse. Didžiausias pokytis matyti miesto apšvietimo paslaugų teikime. Pastaruoju metu intensyviai tvarkome miesto viešąsias erdves, įgyvendiname daugiabučių kiemų tvarkymo programą, kurios metu vien pernai apšvietimas buvo įrengtas prie 88 daugiabučių ir suprojektuotas dar prie 123 daugiabučių namų, tad tai ir atsispindi gyventojų apklausos rezultatuose“, – pasakoja S. Budinas.

Tyrimo metu buvo apklausti 801 nuolatiniai suaugę (18 metų ir vyresni) Klaipėdos miesto savivaldybės gyventojai. Tyrimas atliktas 2018 m. birželio–liepos mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)