Įmonės pranešime spaudai rašoma, jog pirmojo statybų etapo darbai turėtų būti užbaigti 2019 metų rugsėjį, o viso keturiais etapais vystomo projekto pabaiga numatyta 2021 metais. Iki to laiko šalia Tauro kalno iškils 6 nauji penkių aukštų gyvenamieji namai, apsupti kultūriniu, istoriniu ir architektūriniu požiūriu vertingos miesto aplinkos.

Išskirtinėje Vilniaus vietoje statomų gyvenamųjų 44 iki 102 kv. m., 1–4 kambarių butų pardavimai jau prasidėjo. Pradinė 1 kv. m. kaina siekia nuo 1660 eurų už kv. m., o šiuo metu daugiausiai susidomėjimo sulaukia butai, iš kurių atsiveria miesto panorama. Statomuose namuose suplanuotos ir dvi komercinės 77 ir 367 kv. m ploto patalpos – prireikus didžiąsias erdves bus galima skaidyti į mažesnes.

Projektas "Matau Vilnių"

„Matau Vilnių“ namai yra statomi legendinės „Šopeno“ – vėliau „Tauro“ – alaus daryklos teritorijoje. Greta – neatsiejamomis Vilniaus urbanistinio ir socialinio kraštovaizdžio dalimis tapusi Lukiškių aikštė, Tauro kalnas, kairioji Neries krantinė. Aplinkui – apstu įvairių epochų architektūros paminklų, istorinių bei kultūrinių ženklų.

„Šiandien rinkdamiesi būstą pirkėjai jau kreipia dėmesį ne tik į jo kokybę, išplanavimą, patogią vietą mieste, bet ir pridėtines vertes, tokias kaip įdomi vietos istorija, jos kultūrinė atmosfera. Vilniuje tokių vietų NT projektams vystyti lieka vis mažiau, todėl „Matau Vilnių“ projektas turėtų būti tikrai patrauklus ieškantiems autentikos ir patogaus gyvenimo mieste dermės“, – sako bendrovės generalinis direktorius Kęstutis Vanagas.

Projektas "Matau Vilnių"

Vieta, kurioje vystomas „Matau Vilnių“ namų projektas yra supama ne tik istorijos, bet ir šiandieninio miesto gyvenimo. Būsimų namų gyventojai galės mėgautis išplėtota miesto paslaugų infrastruktūra, vos išėję iš namų pasiekti Gedimino prospektą ir Senamiestį su gausybe restoranųbei jaukių kavinių. Visai šalia – ir Jasinskio bei Goštauto gatvių verslo kvartalas, taip pat vilniečių pamėgtos rekreacinės erdvės ant Tauro kalno, Lukiškių aikštėje ir Neries krantinėje. Pėsčiomis, dviračių ar automobiliu iš „Matau Vilnių“ namų lengvai pasiekiamas ir Vingio parkas bei Žvėrynas.

Statant namus taip pat bus išsaugota ir eksponavimui komercinėse patalpose paruošta menininkės N. Daškovos sieninės tinko tapybos freska „Liaudies šventė“, kuri puošė buvusios alaus gamyklos degustacinės salės sienas. Kultūrine vertybe pripažintas meno kūrinys bus restauruotas ir perkeltas ant vieno iš statomų namų komercinių patalpų sienos ir tokiu būdu taps prieinamas visuomenei.

Projektas "Matau Vilnių"

Visi „Matau Vilnių“ namai bus A energinio naudingumo klasės, be to, ant jų stogų bus įrengti saulės kolektoriai, generuosiantys energiją bendrosioms namų reikmėms. Projekte numatytos požeminės ir antžeminės automobilių stovėjimo aikštelės, elektromobilių įkrovimo stotelės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)