Pakonių ir Vaivadiškių gatvių sankryžoje iškilsiančioje gyvenvietėje statomų kotedžų plotas sieks 77-109 kv. metrus, o juos supančių kiemelių plotas – 32-184 kv. metrus. Kiekvienam kotedžui bus skirtos bent dvi vietos automobiliui parkuoti.

95,85 arų sklype gyvenvietę vystanti nekilnojamojo turto bendrovė „Omberg“ į ją investuos apie 2 mln. eurų. 80 proc. projekto išbaigtumas numatomas šių metų pabaigoje-kitų metų pradžioje.

Patogi vieta

„Gyvenvietę „24 istorijos“ statome galvodami apie jaunų šeimų, planuojančių ar auginančių atžalas, poreikius. Jai parinkta vieta prie Gineitiškių ežero, užtikrina privatumą ir ramybę – aplink nėra daugiabučių, nesigirdi judrių gatvių triukšmo. Tačiau netoliese esantis Vilniaus vakarinis aplinkkelis nulemia itin patogų susisiekimą: nuvažiuoti iki miesto centro užtrunka vos 15 minučių, o iki oro uosto – vos keliomis minutėmis ilgiau. Taip pat patogu išvažiuoti į magistralę Vilnius-Klaipėda“, – sako Olga Dainytė, „Omberg“ pardavimų ir marketingo vadovė.

Pasak O. Dainytės, visi gyvenvietėje statomi kotedžai bus A+ energinės naudingumo klasės, užtikrinsiančios būsto likvidumą ir komfortiškas gyvenimo sąlygas. Tuo metu efektyviai valdyti šildymo išlaidas leis autonominis dujinis šildymas.

Dėmesys aplinkai

Atsižvelgiant į jaunų šeimų poreikius, ypatingas dėmesys naujoje gyvenvietėje skiriamas kotedžus supančiai aplinkai bei laisvalaikio erdvėms. Provanso stiliaus apželdinimas planuojamas taip, kad sukurtų gyventojams tiek maksimalų privatumą, tiek ir jaukias laisvalaikiui skirtas erdves.

„Kotedžų koncepcija primena individualius namus – kiekviena šeima turės galimybę įsirengti terasą ir uždarą kiemą, kuris nuo kaimynų akių atskiriamas orą gryninančiais mėlynaisiais kadagiais. Tuo metu bendrose erdvėse bus pasodinti ramių, violetinių ir baltų, tonų augalai, tokie kaip levandos bei šalavijai. Laisvalaikio erdvėse vaikams bus įrengti batutai ir sūpynės, o suaugusiems – stalo teniso, šachmatų ir šaškių staliukai“, – sako O. Dainytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)