Modulinių patalpų lyderiai Europoje „Cramo Adapteo“ pranešime spaudai pabrėžia, kad jau seniai nebėra patalpų poreikio problemų, kurių negalėtų išspręsti modernios modulinės patalpos. Vos per kelias dienas biurai, mokyklos ar erdvė renginiui gali būti įrengiama ten, kur jos reikia. Moduliniai pastatai puikiai pritaikomi prie esamos aplinkos ir iškyla netikėtose vietose arba papildo jau esamą pastatą.

Laikinos patalpos

Pateikiame septynis naujausius modulinių patalpų pavyzdžius Europoje:

Paviljonas kruizinių laivų šventėje Hamburg

Ruošdamasi kruizinių laivų šventei, kruizų kompanija AIDA davė užduotį modulinių patalpų gamintojams – sukurti erdvę, kurioje lankytojai galėtų patirti, ką reiškia būti AIDA kruiziniame laive. Darbo rezultatas: stiklu dengta modulinė konstrukcija, atkurianti ištaigingiausių laivų aplinką. Žmonės čia galėjo išbandyti viską, pradedant keleivių kajutes ir baigiant sauna bei SPA, ir tam net nereikėjo palikti Hamburgo uosto.

Grožio salonas Roterdamo centre

Roterdamui ruošiantis MTV muzikos apdovanojimams, vienas kosmetikos gamintojų panoro sukurti spalvingą pastatą, kuriame žmonės galėtų išbandyti pačias naujausias kosmetikos priemones. „Cramo Adapteo“ inžinieriai miesto centre per 2 dienas pastatė dviejų aukštų paviljoną, kuris vėliau buvo išmontuotas taip pat greitai, kaip ir surinktas.

Aplinkai draugiška mokykla Stokholme

Ruošiantis statyti mokyklą viename Švedijos sostinės priemiestyje, užsakovai turėjo vieną svarbų reikalavimą. Jie norėjo, kad pastatas būtų laikinas ir atitiktų aukščiausius tvarumo standartus. Viena iš unikaliausių šio modulinio pastato savybių – vandeniu šildomų grindų sistema.

Laikinos patalpos

Tyrimų centras Norvegijoje

Aukštųjų technologijų sprendimus kuriančioje verslo grupėje „Kongsberg group ASA“ dirba apie 6500 žmonių, atliekančių paties įvairiausio pobūdžio tyrimus. Klientų sutartys yra nevienodos trukmės, o darbo jėgos ir įrenginių poreikis skiriasi. Jiems buvo reikalingos tokios biuro erdvės, kurios prisitaikytų prie nuolat besikeičiančių poreikių. Pirmasis modulis, įrengtas Kongsbergo technologijų parke, buvo atidarytas 2006 m. Šiuo metu jau nuomojami daugiafunkciškumu ir lankstumu išsiskiriantys du biurų pastatai.

Biuras ant kranto

Galvodama apie naują biurų pastatą, saugumo kompanija „Det Norske Veritas“ (DNV) ieškojo išskirtinių sprendimų ir unikalios lokacijos. Įmonė įsikūrė trijų aukštų moduliniame pastate, vienoje gražiausių vietų visoje Norvegijoje – vos keletą metrų nuo kranto. Kompanijai sukurtas 2500 kv. m biuras, sudarytas iš 99 modulių.

Sporto ir laisvalaikio erdvė Svedaloje

Švedijos pietuose įsikūrusio miestelio gyventojai norėjo erdvės aktyviam poilsiui. Inžinieriai jiems sukūrė pastatą, kuriame galima ne tik patogiai sportuoti, bet ir pasėdėti kavinėje ar tiesiog pailsėti. Modulinių patalpų kompleksas pastatytas taip, kad galėtų būti lengvai modifikuojamas, pritaikomas skirtingoms sporto šakoms. Jis išsiskiria ir savo tvarumu. Čia įrengtos modernios šildymo bei vėdinimo sistemos, taupančios energinius resursus.

Laikinos patalpos

Laukimo ložė Berlyno oro uoste

Berlyno oro uostas jungiamojo skydžio laukiančius keleivius nusprendė įkurdinti atskiroje komfortabilioje zonoje. Kurioje jie ne tik, toliau nuo triukšmo, galėtų laukti savo skydžių, bet ir pailsėti, pavalgyti ar rasti modernias darbo vietas. „C-terminal" Berlyno-Tegelio salonas iškilo vos per 6 savaites. Šio projekto išskirtumas, jog jo planavimas ir įgyvendinimas turėjo organiškai įsilieti kasdieninėje oro uosto veikloje, todėl surinkimas galėjo vykti tik naktį. Trijų aukštų modulinis pastatas pasižymi dideliais stikliniais fasadais, pro kuriuos atsiveria vaizdas į lėktuvų pakilimo takus.

Su modulinių patalpų nuomos įvairove ir jų galimybėmis balandžio 25-28 dienomis galės susipažinti ir parodos „Resta“ lankytojai. „Cramo Adapteo“ pristatys naujausius Lietuvoje ir užsienyje įgyvendintus projektus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)