Slaptas įėjimas į Baltuosius Rūmus

Ar žinojote, yra slaptos durys į Baltuosius Rūmus? Vašingtono gyventojai daug kartų vaikšto pro vieną keistoką alėją, bet neįtaria, kas joje slypi.

Šis slaptas praėjimas buvo pastatytas praėjusio amžiaus penktą dešimtmetį, jis yra už dviejų kvartalų nuo H gatvės prestižiniame rajone, su slaptųjų tarnybų būdele neperšaunamomis sienomis. Alėja veda pro buvusį Federalinių ieškinių teismą ir nusileidžia į požeminę slėptuvę granito sienomis, kuri buvo pastatyta Antrojo pasaulinio karo metu slėptis nuo bombų ir apsaugoti JAV prezidentą.

Daugumai žmonių šis takas veikiausiai nežinomas, be to, prie alėjos pradžios prikalti ženklai, įspėjantys, kad tiek pėstiesiems, tiek automobiliams čia patekti draudžiama.

Baltieji rūmai

Žemutinis kelias

Dar vadinamas šikšnosparnių loma ar stebuklinguoju keliu, žemutinis kelias daugeliui Čikagos gyventojų nėra žinomas. Jį atidarė 1926 m. Šis slaptas kelias buvo skirtas tarnybiniams automobiliams ir kai kurių reisų autobusams. Mažai kas žino, kad yra antras žemutinis kelias, kurį nutiesė 1975 m. statyti automobiliams, laikyti šiukšlių konteineriams ir nereikalingiems daiktams. Šį dar slaptesnį kelią mėgsta savaitgalį susitinkantys palenktyniauti vairuotojai. „Google Maps“ šio kelio nerodys, nes jis slepiasi už dviejų kitų kelių.

Art deco tunelis po Niujorko viešbučiu

Maždaug 60 m po Niujorko viešbučiu yra slaptas požeminis tunelis, kuris jungė su Niujorko Penn metro stotimi. 1960 m. tunelį uždarė, o iki tol svečiai juo patekdavo iš metro tiesiai į viešbutį, kur prie įėjimo jų laukdavo durininkas. Šiais laikais daugelis turistų ir pėsčiųjų, eidami po Aštuntosios aveniu ir 34-osios gatvės kampą, nežino, kad po žeme yra gražus art deco stiliaus tunelis. Dabar tunelis atlieka sandėlio funkciją.

Niujorko viešosios bibliotekos knygų rūsys

Bryanto parke, po Niujorko viešąja biblioteka yra slaptas knygų rūsys, kuriame saugomos vertingos, senos knygos: Shakespeare‘o ranka rašyt puslapiai, kelios Walto Whitmano knygos „Leaves of Grass“ kopijos ir kitos vertingos kolekcijos. Dviejų aukštų knygų rūsys susietas su pagrindiniu bibliotekos pastatu tuneliu, jis retai atidaromas lankytojams. Tad jei pietausite Bryanto parke, žinokite, kad sėdite virš unikaliausių pasaulio literatūros kūrinių.

Viešoji Niujorko biblioteka

Senato vonios

1858 m. rekonstruojant Kapitolijaus pastatą, senatorius pareikalavo, kad būtų įrengta 13 vonių jam ir jo kolegoms. Dauguma senatorių gyveno nuomojamuose namuose, kur sąlygos praustis buvo ne kokios, nes viduje nebuvo vandentiekio. Taigi Kapitolijaus rūsyje pastatė šešias dideles itališko marmuro vonias, politikai greitai jas pamėgo – gulėdami voniose jie ilsėdavosi, rašydavo kalbas. Vėliau vonias ilgam pamiršo, o 1936 m. atliekant kasybos darbus, rado.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)