Ant ratų įrengtas namukas buvo sumanytas kaip vienas iš „Airbnb“ virtualiojoje erdvėje siūlomų projektų ir tik vėliau jį buvo nutarta paversti pelno šaltiniu.

Namuko projektuotojai, kuriems anaiptol nesvetimos tvarios statybos idėjos, ypač skrupulingai atsižvelgė į reikalavimus, susijusius su pastato atitvaromis, oro kokybe, vandens apsauga ir atsinaujinančiųjų išteklių energija, skelbiama svetainėje curbed.com.

Namuko projekto autoriai – vienas iš „Greenmoxie“ įkūrėjų Davidas Shephardas ir ekologiškos statybos konsultantas Ianas Fotheringhamas.
Įrengiant „Greenmoxie“ siūlomą namuką buvo panaudota begalė iš atliekų pagamintų medžiagų. Jos buvo pritaikytos kaip lentutės, kuriomis iškaltos patalpos lubos, pravertė ir gaminant vonios kambario duris, taip pat langus ir šviestuvų konstrukcijas. Ekologiniu požiūriu reikšmingais namuko pranašumais reikėtų laikyti 1 kW saulės fotovoltų energijos sistemą, išsiskiriančią 11 kW kaupimo pajėgumu, ant stogo įrengtą vandens valymo mechanizmą ir žemos įtampos šviesos diodų pritaikymą būsto apšvietimui.

Dėmesio verti ir dar keli sprendimai, paprastai retai taikomi įrengiant nedidelius namukus. Tai, pavyzdžiui, beržinės lentynos ir suoliukas, berėmis stiklo turėklas viršutiniame aukšte, taip pat elektra valdoma priešais namuką nuleidžiama aikštelė. Nedidelio pastato kaina kol kas nenurodoma. Visgi galima spėti, kad vagonėlis ne iš pigiųjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)