2021 metų pabaigoje duris atvėrė visiškai naujas, modernus ir tvarus Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastatas. Lietuvos policija šiam projektui kėlė aukščiausius reikalavimus – siekė sukurti pažangią ir estetišką aplinką darbuotojams ir lankytojams. Pastatas yra pirmasis Lietuvoje energinio naudingumo A++ klasės administracinis pastatas, beveik visa jo eksploatacijai reikalinga energija gaunama iš atsinaujinančių šaltinių. Ant administracinio, sandėliavimo ir automobilių stoginės stogų įrengta daugiau kaip 300 kilovatų (kW) galios saulės jėgainė, kurios generuojamos energijos visiškai užteks pastatų eksploatacijai. Taip pat įrengta ir geoterminė jėgainė pastatams šildyti ir vėsinti.

Moderni šildymo ir vėsinimo, vėdinimo sistema sukurs kokybišką mikroklimatą, užtikrins komfortiškas darbo sąlygas.

Naujasis pastatas yra ne tik šiuolaikiškas, bet ir leidžiantis gerokai sutaupyti eksploatacijos išlaidas. Be to, pastatų inžinerinių sistemų valdymas visiškai automatizuotas ir sujungtas su bendra pastato valdymo sistema, kuri gali automatiškai keisti patalpų vėdinimo, kondicionavimo parametrus bei darbo vietų apšvietimą.

Tačiau gyventojams daug įdomiau, kaip šis pastatas atrodo viduje, kokių policijos pareigūnų, tyrėjų darbui reikalingų patalpų jame yra, kokiose laikino sulaikymo kamerose naktis leidžia sulaikyti piliečiai. „Delfi būstas“ ir Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas „Delfi“ skaitytojams suteikia išskirtinę galimybę pasižvalgyti ten, kur pašaliniams eiti draudžiama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)