Karšto oro gruzdintuvėje cirkuliuojamas karštas oras kaitina maisto produktus iš visų pusių, todėl jie natūraliai gražiai apskrunda. Tad galima sakyti, karšto oro gruzdintuvė yra evoliucionavusi „fritiūrinė“, kurioje maistas būdavo gaminamas panardintas litre aliejaus.

Kad įsitikinčiau, jog karšto oro gruzdintuvė nėra vien tik bulvyčių skrudinimui skirtas prietaisas, pamėginau iškepti tris skirtingus patiekalus, kuriems įprastai naudočiau orkaitę. Pavasarį savo namuose buvome apgyvendinę moteris iš Ukrainos, kurios apsigyveno svečių namelyje. Jame yra virtuvėlė, tačiau orkaitės nebuvo. Karšto oro gruzdintuvė ir atliko orkaitės funkciją. Net gimtadienio tortą gavau iškeptą gruzdintuvėje. Tad jau žinojau – prietaisas skirtas ne tik gruzdintoms bulvytėms.

Įvertino karšto oro gruzdintuves

Ar karšto oro gruzdintuvėje galima pasigaminti pusryčius, pietus ir išsikepti desertą? Tikrai taip. Kepiau omleto keksiukus, vištienos šlauneles su traiškytomis bulvėmis bei bananų duoną. kuri, visi žinome, panašesnė į pyragą. Naudojausi „Electrolux“ karšto oro gruzdintuve ir galvosūkį, kokioje temperatūroje gaminti maistą, labai palengvino aštuonios automatinės programos.

Omleto keksiukams pagaminti prireikė vos 15 minučių,180 laipsnių temperatūroje. Orkaitėje būčiau gaminusi gerokai ilgiau ir sunaudojusi daugiau elektros energijos. Ne veltui karšto oro gruzdintuvių paklausa, pakilus elektros kainoms, gerokai išaugo. Gaminant vienam ar dviem asmenims, turint gruzdintuvę, orkaitės gali ir nebeprireikti.

Jei manote, kad su karšto oro gruzdintuve visai šeimai nepagaminsite, klystate. Gruzdintuvių yra skirtingų dydžių. Į didesnę tilps iškepti ir visą vištą. Privalumas, kad atsižvelgiant į asmenų skaičių, pasirenkama ir gruzdintuvės talpa. Vištienos šlauneles iškepiau vos per 20 minučių. Bananų duonai prireikė 35 minučių.

Svarsčiau, kam būtų patogi karšto oro gruzdintuvė. Prisiminus savo studentiškus laikus, pirmiausia, pagalvojau apie studentus, kai ilgiesi skanaus naminio maisto. Pasitarnaus sodyboje, kai nesinori investuoti į orkaitę ar jai nėra galimybės. Mokiniai grįžę iš mokyklos saugiai pasigamins ar pasišildys jau pagaminto maisto. Puikiausiai tiks senjorams. Lengva ir greita gamyba.

Įvertino karšto oro gruzdintuves

Renkantis bet kokį buitinį prietaisą, už jo technines charakteristikas nemažiau svarbi ir prietaiso priežiūra. Čia – geros naujienos: karšto oro gruzdintuvės kepimo indas padengtas neprilimpančia danga, todėl maisto likučiai stipriai neprikepa. Galima plauti tiek indaplovėje, tiek rankomis, naudojant lašą indų ploviklio, šluostę ar šepetėlį.

Prisipažinsiu, pradžioje buvau kiek skeptiška dėl karšto oro gruzdintuvės ir manau, kad ji turi daugiau trūkumų nei privalumų. Jei sunku įsivaizduoti, kad namuose orkaitę galėtų pakeisti kitas prietaisas, retai gruzdinate bei skrudinate, šis prietaisas ne jums. Tačiau jei norite orkaitės, o jai nėra galimybės, ar esate traškaus maisto gerbėjas, tuomet karšto oro gruzdintuvė gali tapti nauju gardaus maisto pagalbininku, kai tolygus gruzdinimas, skrudinimas, kepimas ant grotelių bei įprasta orkaitės funkcija atliekama be lašo aliejaus ar su gerokai mažesniu jo kiekiu ir tam pakanka vieno prietaiso.

#SUSITVARKYK ir viskas bus gerai!

Ankstesnius mano straipsnius apie paprastą namų priežiūrą galite perskaityti paspaudę ČIA.

Daugiau Tomos Šokelės patarimų galite rasti @susitvarkyk „Instagram“ paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)