Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos (LNTPA) penkioliktą kartą organizuojamame konkurse „Už darnią plėtrą“ dalyvauja NT plėtotojai, kurie įsitikinę, kad jų išvystytas gyvenamasis arba komercinės paskirties objektas (arba kompleksas) vertas geriausio NT projekto vardo. Pagrindiniai konkurso tikslai – įvertinti naujus NT projektus skirtingose kategorijose, kelti kokybės kartelę plėtotojams ir šviesti pirkėjus puoselėjant darnios plėtros idėjas.

Paraiškas konkursui galėjo teikti visi NT plėtotojai. Šiais metais konkurso rengėjai gavo 16 paraiškų (6 iš jų – Ateities projekto nominacijai). Paraiškos pateiktos iš Vilniaus, Kauno, Palangos, Šiaulių. Du mėnesius (rugsėjį ir spalį) 10 komisijos narių važiavo savo akimis pamatyti ir įvertinti kiekvieną konkurse dalyvaujantį projektą. Jau netrukus, lapkričio mėnesio pabaigoje savo balsą už patikusį projektą galės atiduoti ir kiekvienas „Delfi būstas“ skaitytojas. „Delfi būstas“ antrus metus prisideda viešinant konkurse dalyvaujančius projektus ir kviečia savo skaitytojus ne tik balsuoti už labiausiai patinkančius, bet ir išreikšti savo nuomonę apie šiandienę situaciją NT rinkoje.

O dabar, jūsų dėmesiui – konkurse dalyvaujantys poilsiui arba viešnagei skirti objektai pagrindiniam prizui gauti. Paraiškas pateikę dalyviai surašomi atsitiktine tvarka.

„Chapters“ (UAB „Baltic Asset Management“), Vilnius

Architektas – Vytautas Augustinavičius, projektuotojai – MB „2 Bricks“. Šio statinio pagrindinė paskirtis – viešbutis. Kaip rašoma projekto aprašyme, šis projektas „co-living“ koncepto. Pastate yra kino teatras, sporto salė, meditacijų kambarys, skaitykla, stogo ir lauko terasos, poilsio erdvės, kompiuterinių žaidimų kambariai bei komfortiškam gyvenimui reikalingos paslaugos – skalbyklos, daiktų ir dviračių saugyklos, kambarių priežiūra. Nuomininkai gali rinktis penkių skirtingų tipų butus. Visi butai turi atskirą vonios kambarį ir virtuvę. Esminis šios lokacijos išskirtinumas – visas pirmas aukštas skirtas bendradarbystės (co-working) erdvei. Nuomininkai galės rinktis pilnai įrengtas darbo vietas arba kabinetus. Dirbantieji gali naudotis ne tik susitikimų ir skambučių kambariais ar kitais modernaus biuro privalumais, bet ir mėgautis bendromis pastato erdvėmis. „Chapters“ yra konversijos projektas.

Bendros investicijos į projektą (be PVM, EUR): visos projekto investicijos siekia 10 mln. Eur su PVM.

Viešbutis „Neringa” (UAB „Merko statyba“), Vilnius

Architektas – Alvidas Songaila, projekto vadovas – Žilvinas Pakutinskas (UAB „Merko statyba“). Šis statinys yra komercinės paskirties, o jo patalpos skirtos poilsiui. Projekto aprašyme teigiama, kad „Neringos” viešbutis ir jame esantis „Neringos restorano“ interjeras yra tapęs vienu svarbiausių Vilniaus miesto simbolių. Viešbučio „Neringa“ pastate daugiausia vertingųjų savybių, įrašytų Kultūros vertybių registre, yra būtent restorano interjere: tai restorano trijų salių ir vestibiulio tūrinė erdvinė kompozicija, išdėstymas, interjero visumos sprendiniai, taip pat architektūrinės detalės, tarp kurių ir didžiojo restorano salės scenos pakyla, šviestuvai, dekoratyvinis baseinėlis su stiklo skulptūra bei bufeto-baro, sienų ir grindų apdailos tipai.

Rašoma, kad viešbučio plotas po rekonstrukcijos smarkiai padidėjo – iki uždarymo jame buvo 60 kambarių, dabar jų yra 124. Įrengtos dvi konferencijų salės, restauruotas 150 vietų restoranas, dvi pobūvių salės, 80 vietų baras rūsyje, o viršutiniame pastato aukšte įrengtas stogo baras.

Rašoma, kad pagrindinis užsakovo reikalavimas buvo išsaugoti paveldą – restorano „Neringa“ interjerą ir jo elementus, taip pat turėjo būti išsaugota pastato Gedimino prospekto fasado centrinė simetrinė kompozicija bei įgyvendinta viešbučio pastato plėtra. Naujojo viešbučio korpuso statybai buvo rasti nestandartiniai sprendimai: pradėjus statybos darbus, suprojektuotomis ir įrengtomis
specifinėmis metalinėmis bei monolitinėmis konstrukcijomis buvo ne tik sustiprinta fasadinė siena, tačiau apgaubta didžioji dalis restorano „Neringa“ salės, virš kurio iškilo naujasis viešbučio korpusas.

Bendros investicijos į projektą (be PVM, EUR) – 14 mln. Eur.

Įsidėmėkite šiuos projektus, nes jau netrukus turėsite galimybę atiduoti savo balsą už labiausiai patikusį ir verčiausią nugalėtojo vardo konkurse „Už darnią plėtrą“. O jeigu šie objektai jūsų nesužavėjo, kitoje publikacijoje savo mėgstamiausią projektą galėsite išsirinkti iš kitos paskirties projektų. Sekite konkursą „Už darnią plėtrą“ „Delfi būstas“ kanale ir feisbuko paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją