Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos (LNTPA) penkioliktą kartą organizuojamame konkurse „Už darnią plėtrą“ dalyvauja NT plėtotojai, kurie įsitikinę, kad jų išvystytas gyvenamasis arba komercinės paskirties objektas (arba kompleksas) vertas geriausio NT projekto vardo. Pagrindiniai konkurso tikslai – įvertinti naujus NT projektus skirtingose kategorijose, kelti kokybės kartelę plėtotojams ir šviesti pirkėjus puoselėjant darnios plėtros idėjas.

Paraiškas konkursui galėjo teikti visi NT plėtotojai. Šiais metais konkurso rengėjai gavo 16 paraiškų (6 iš jų – Ateities projekto nominacijai). Paraiškos pateiktos iš Vilniaus, Kauno, Palangos, Šiaulių. Du mėnesius (rugsėjį ir spalį) 10 komisijos narių važiavo savo akimis pamatyti ir įvertinti kiekvieną konkurse dalyvaujantį projektą. Jau netrukus, lapkričio mėnesio pabaigoje savo balsą už patikusį projektą galės atiduoti ir kiekvienas „Delfi būstas“ skaitytojas. „Delfi būstas“ antrus metus prisideda viešinant konkurse dalyvaujančius projektus ir kviečia savo skaitytojus ne tik balsuoti už labiausiai patinkančius, bet ir išreikšti savo nuomonę apie šiandienę situaciją NT rinkoje.

O dabar, jūsų dėmesiui – konkurse dalyvaujantys visuomeninės ir pramoninės paskirčių objektai pagrindiniam prizui gauti. Paraiškas pateikę dalyviai surašomi atsitiktine tvarka.

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (UAB „Merko statyba“), Kaunas

Pastato architektas – Sigitas Kuncevičius (Sigito Kuncevičiaus projektavimo firma), projekto vadovas – Jūrate Rutkauskienė, (UAB „Merko statyba“)

Projekto aprašyme teigiama kad tai – visuomeninės paskirties statinys. Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas – pirmasis Lietuvoje A++ klasės energinio naudingumo administracinių pastatų kompleksas. Beveik visa pastatų eksploatacijai reikalinga energija gaunama iš atsinaujinančių energijos šaltinių – saulės ir geoterminės energijos.

Rašoma, kas projektas įgyvendintas pagal viešojo ir privačiojo sektorių partnerystės projektą (angl. „public and private partership“). 2 ha teritorijoje iškilo beveik 6 400 kv. m Kauno apskrities VPK administracinis, sandėliavimo ir ūkinės veiklos pastatai, įrengtos automobilių aikštelės.

Siekiant išgauti atsinaujinančią energiją ant administracinio, sandėliavimo ir automobilių stoginės stogų sumontuota daugiau kaip 300 kilovatų (kW) galios fotovoltinių elementų jėgainė, kurios generuojamos energijos užtenka pastatų eksploatacijai. Taip pat įrengta ir geoterminė jėgainė pastatams šildyti ir vėsinti.

Bendros investicijos į projektą (be PVM, EUR) – 13,5 mln. Eur.

„BAR Cargolift“, krovininių liftų gamykla (UAB „2L Architects“), Šiauliai

Architektas (-ai) – Simonas Norkus, Gabrielė L. Ošikaitė, Jevgenij Kuzmin. Projekto vadovas – Julius Lapinskas (UAB „2L Architects“)

Projekto aprašyme teigiama, kad tai yra pramoninės paskirties statinys, gamykla Šiaulių LEZ. Pastato pozicija sklypo ir aplinkinių gatvių, pastatų atžvilgiu – racionali, gamykla tvarkingai įkomponuota Šiaulių LEZ teritorijoje. Prie pastato gamybinių patalpų priblokuotos administracinės, kuriose matomas viso pastato akcentas – erdvi oranžerija, veikianti ir kaip pagrindinis įėjimas. Pagrindinė pastato paskirtis – metalo detalių keltuvams gamyba, todėl fasadams naudotos pilkos, metališkos medžiagos,atspindinčios pagrindinę gamyklos veiklą ir produktus. Administracinės pastato dalies fasadas išskirtas apvadu, įrėminančiu gausiai įstiklintą, vertikaliai skaidytą priekinį fasadą. O gamybinės dalies stilistika kitokia – lakoniška ir vientisa.

Bendros investicijos į projektą (be PVM, EUR) – apie 5,5 mln Eur.

Įsidėmėkite šiuos projektus, nes jau netrukus turėsite galimybę atiduoti savo balsą už labiausiai patikusį ir verčiausią nugalėtojo vardo konkurse „Už darnią plėtrą“. O jeigu šie objektai jūsų nesužavėjo, kitoje publikacijoje savo mėgstamiausią projektą galėsite išsirinkti iš kitos paskirties projektų. Sekite konkursą „Už darnią plėtrą“ „Delfi būstas“ kanale ir feisbuko paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją