„Gyvenimas debesyje“ – taip NT skelbimų svetainėje pristatomas lietuvio akiai neįprastas, išskirtinis būsto projektas Elektrėnuose, Jarmališkių kaime. Teigiama, kad nauja gyvenvietė kuriasi privačioje teritorijoje, kurios plotas daugiau nei 15 ha. Oficialioje projekto svetainėje teigiama, kad planuojama pastatyti 12 išskirtinių pastatų, vieno plotas – 530 kv. m. Pastatuose turėtų būti po liftą, kelios terasos ir kitos patalpos. Teritorijoje planuojama ir aikštelė sraigtasparniams. Projekto vystytojas – „Nubesproject“.

„Delfi būstas“ susisiekė su projekto vystytoju Mariumi Marcinu, kuris patikino, kad skelbimas tikras ir toks projektas iš tiesų planuojamas. Numatyta jo statybos pradžia – kitų metų pavasaris, šiuo metu pirkėjai gali rezervuotis išskirtinį būstą. Rezervacijos mokestis – 60 tūkst. eurų, tokio pastato kaina – 1 380 000 eurų.

„Projektas yra paruoštas ir pasirengta statyboms. Vizualizacijos dar nėra galutinės, tai yra pirminio etapo vizualizacijos, išimtos daugiau iš techninių brėžinių. Kadangi projekto neviešinome apie ketverius metus, tik dirbome su juo. Dabar jau buvo duota žalia šviesa pradėti projektą viešinti. Rudeniop-žiemą turėtų atsirasti daugiau ir kitokių vizualizacijų, kurios bus daugiau skirtos viešinimui“, – pasakoja M. Marcinas.

NT projektas Elektrėnuose

Pašnekovas, paklaustas, kokia architektų komanda dirbo su šiuo projektu, konkrečių pavardžių įvardyti nenorėjo, tik patikino, kad projektą sukūrė lietuviai.

„Architektai lietuviai, ateityje bus paviešinti. Turėjome ne vieną iššūkį, sunkiausia buvo sugalvoti tą inžinerinę dalį. Nes nupiešti tokius pastatus nėra sunku, tačiau inžinerinė dalis turi savų niuansų, tad daug dirbome su inžinieriais, konstruktoriais, kad padarytume tokius pastatus pastatomus“, – tikina projekto vystytojas.

M. Marcino teigimu, šio projekto idėja kilo matant kitų būstų trūkumus ir norint sukurti namus, kuriuose tų trūkumų nebūtų.

„Mūsų užduotis buvo sukurti įgyvendinamą projektą. Daugybė idėjų gimsta iš patirčių. Tokio projekto mes neturime nei užsienyje, nei Lietuvoje, tai yra naujas projektas, kuriam mes turime vizualinė patentą. Mums pavyko jį gauti, tai yra pirmas, naujas unikalus projektas. Idėja kilo galbūt matant kitų būstų trūkumus, pavyzdžiui, gyvenant nuosavame name yra trūkumų, tačiau bute – taip pat. Šitame projekte norėjome palikti tik privalumus. Čia nereiks pjauti žolės, kasti sniego žiemą, jeigu nori išvažiuoti iš kiemo“, – paaiškina projekto vystytojas.

NT projektas Elektrėnuose

Susidomėjimas, pašnekovo teigimu, yra. Jis sako, kad tokiais būstais domisi drąsūs pirkėjai, kurie ieško išskirtinio turto.

Projekto lokacija – neįprasta. M. Marcinas sako, kad Elektrėnai pasirinkti dėl patogaus susisiekimo ir iš Vilniaus, ir iš Kauno. Taip pat toje vietovėje, pasak jo, plyti gražus ir projektui tinkamas kraštovaizdis.

„Pastatą mes pritaikėme šeimai. Projektavome taip, kad pirkėjas po kurio laiko galėtų būsto perplanuoti ir jeigu šeimininkams reikia dar vieno kambario, jie galėtų jį įsirengti. Apačioje esame numatę papildomą didelę 70 kv.m patalpą nenumatytiems atvejams – darbo zonai, studijai ar pan. Šiuo metu toje teritorijoje šiuo metu yra pelkė, medžių, pieva. Pastatų dar nėra“, – sako pašnekovas.

NT projektas Elektrėnuose

„Delfi būstas“ pasiteiravo Elektrėnų savivaldybės, ar šiam projektui jau yra išduotas statybos leidimas. Savivaldybė informavo, kad šiuo metu yra pradėtas rengti žemės sklypų formavimo ir pertvarkymo projektas.

Redakcija pasiteiravo vystytojo, kokia tikimybė, kad toks projektas Lietuvoje bus įgyvendintas. M. Marcinas – užtikrintas: 99 proc.

„99 proc., kad šis projektas bus įgyvendintas. Mes nenorėjome viešinti projekto, kol neturėjom galutinio varianto. Esame bendravę ne su viena įmone ir valstybine įstaiga ir šiandien jau turime galimybę pradėti projekto viešinimą. Lietuviui reikės priprasti, kad galima būtų gyventi ir taip. Tai mes pradedame viešinti, kad lietuvio akis priprastų, po truputį įsivažiuosime ir statybos metu tai bus visiems įprastas ir jau matytas dalykas“, – sako pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)