Pirmiausia, svarbios oro sąlygos. Netinka nei itin vėjuota, lietinga ar labai kaitri, saulėta diena. Taip pat verta palaukti kol baigsis intensyvus augalų žydėjimas, laukų arimas, jei gyvenate užmiestyje. Ne visada pasirinksime idelias oro sąlygas, tačiau jei valysime langus plieskiant saulei, ji taip greit išdžiovins vandenį nuo valomo stiklo, kad net nespėsime jo tinkamai nusausinti.

Geriausas langų valymo rinkinys, užtikrinantis efetyvius rezultatus ir greitą darbą yra:

- Langų valytuvas ar mikropluošto šluostė
- Vandens nubraukėjas
- Kibiras, be jo nei iš vietos
- Blizginimo šluostė

Reikiamos priemonės:

- Vanduo
- Lašas indų ploviklio be papildomų priedų (alijošių ekstraktų, eterinių aliejų ir kt.)
- Neutralaus pH valiklis ar langų skystis


Į kibirą vandens įlašiname kelis lašus indų ploviklio, kad vanduo šiek tiek suputotų. Nepadauginkite. Tai svarbus momentas, kad ant lango stiklo neliktų perdaug paviršiaus aktyvių medžiagų, kurios ir toliau dirbs savo darbą, trauks prie savęs nešvarumus.

Gerai sudrėkinta šluoste pradedame nuo lango rėmo valyti nešvarumus. Galime šiam darbui turėti atskirą šluostę. Valome iš viršaus žemyn. Tuomet naudodami langų valytuvą ar mikropluošto šluostę valome lango stiklą. Tą darome bent kelis kartus, valytuvą vis perplaunant pasigamintu tirpalu.

Ir tik tuomet, kai lango stiklas švariai nuplautas, likusį vandenį nubraukiame vandens nubraukėju. Taip pat pridėčiau žodį kokybišku. Nerūdijančio plieno korpusu, ergonomiška rankena ir keičiamomis gumomis. Tokius nubraukėjus daugybę metų naudoja ir profesionalai. Nubraukėjas tolygiai prisispaudžia prie valomo paviršiaus. Nerūdijantis plienas nekeičia savo formos, todėl ilgai išlaiko nepakitusią formą ir nekeičia nubraukimo efektyvumo. Vandens nubraukėjo nelaikykite ant saulės ir nenaudokite su agresyviai rūgštiniais valikliais. Tiesioginiai saulės spinguliai ir rūgštis gali paskatinti gumos skilinėjimą ir ankstyvą susidėvėjimą. Po valymo nuplaukite po tekančio vandens srove.

Kam reikalingas nubraukėjas? Tai greičiausias ir efektyviausias būdas nusausinti lango stiklą jo netrininat. Taip stiklas neiįelektrinamas, nepritraukia papildomų nešvarumų ir nelieka šluostės ar popierinio rankšluosčio plaušelių. Vandens nubraukėjų yra skirtingų dydžių, lengva pritaikyti atsižvelgiant į lango matmenis.

Jei įgūdžiai leidžia, vandens nubraukėju vandenį nubraukti galima ne braukiant iš viršaus į apačią ar iš vieno šono į kitą, o judant S raidės formos trajektorija. Mano įgūdžiai iki to dar nepriėjo, nepademonstruosiu.

Vandens liniją likusią prie lango rėmo, nuvalome blizginimui skirta šluoste. Tokia šluostė neturi išsikišusių plaušelių ir po sausinimo jų nelieka ant stiklo.

Jei norite langus valyti it profesionalai, greitai ir efektyviai, atsisakykite senų medvilninių skudurėlių ir senų marškinėlių ar paklodžių. Medvilnės pluoštas nėra efektyvus surenkant nešvarumus. Toks audinys nešvarumus tiesiog velka valomu paviršiumi ir stiklo iki galo švariai nenuvalo. Rinkitės kokybiškas mikropluošto šluostes.

Dar keletas sakinių apie langų valymo robotus. Prieš perkant išsinuomokite. Ar reklamose piešiama greita langų valymo svajonė yra realybė. Langų robotas, mano žiniomis, dar neturi galimybės perlipti per lango rėmą, todėl turės būtų perkeltas namų šeimininko rankomis. Jei blizgančio lango paslaptis švariai nuvalytas stiklas, robotui teks keisti valymo šluostes, kad po jo darbo neliktų ruožų.

Ir dar, praleidau langų valymo skystį. Tegul jis būna paskutinis langų valymo akcentas suteikiantis spindėsio, bet ne pirmasis. Jei puškiame langų skystį tiesiai ant visą sezoną nevalyto lango stiklo, mes stiklą valome su vis dar esančiais nešvarumais ant jo. Nešvarumų ruožai garantuoti.

Apibendrinat, ką daryti, kad ant langų stiklų neliktų ruožų? Prieš sausinant lango stiklą, kelis kartus gerai jį nuplauti:

- su vandens ir indų ploviklio tirpalu.
- Jei vanduo yra labai kietas panaudoti pusę stiklinės acto kibirui vandens. Ar kito švelniai rūgštinio valiklio, pagal pateiktas gamintojo naudojimo rekomendacijas.

Švarių langų ir šildančių saulės spindulių!

#SUSITVARKYK ir viskas bus gerai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją