Plieno vilnos kempinėlė veiksminga ir pigi valymo priemonė. Jos veikimo principas yra švelnus šveitimas. Kaip jau ir išduoda jos pavadinimas, plieno vilnos kempinėlė yra pagaminta iš plieno, sakyčiau, siūlų, kurie, supresuoti į vientisą „paplotėlį”, įgauna kempinėlės išvaizdą. Kad tinkamai atliktų darbą, kempinėlę reikia suvilgyti muilu. Kai ją sušlapiname, sukietėjęs muilas suputoja.


Kam ji naudojama? Plieno vilnos kempinėlė taps nepamainoma kalkių valymui dušo kabinoje, kaitlentės ar orkaitės stiklo degėsiams nuvalyti, griliaus grotelėms nušveisti, plautuvei poliruoti. Sugrąžins net baltų batų padų švarą. O, jei unitazo dangtis turi nenuvalomų pageltusių dėmių ar rūdžių, išbandykite. Liksite nustebę.

Plieno vilnos kempinėlės

Pirmiausia, atsargumas. Netinkamai naudojama plieno vilnos kempinėlė gali subraižyti valomą paviršių: ypač plastiką, nerūdijančio plieno paviršius, keramiką ar vandens čiaupus.

Kempinėlė neraižo, kol savyje turi muilo ir putoja. Jei muilas baigėsi, jį nuskalavote vandeniu, suvilgykite kempinėlę indų plovikliu. Žinoma, valant stipriai netrinkite. Jos darbas pašalinti nešvarumą ir tą atlikti reikėtų valant švelniai. Nenaudokite ant nerūdijančio plieno ar kitų suraižymams jautrių paviršių.


Jei šią kempinėlę naudotume tuščią, be muilo, subraižytume paviršius. Didelių, susuktų plieno vilnos kempinėlių galima rasti statybinių prekių parduotuvėse. Neapsigaukite, jos nebus tinkamos namų švarinimo darbams atlikti. Plienas, metalas, todėl kempinėlės siūlai aštrus reikalas. Plieno vilnos kempinėlės valymui yra supakuotos dėžutėse. Skirtos valyti paviršiams ir yra padengtos muilu.


Kadangi plieno vilnos kempinėlės siūlai yra atviri, po naudojimo nuo vandens ji ima rūdyti. Todėl yra skirta vienam kartui. Po naudojimo išmetame. Jei valome mažą plotą, visos kempinėlės nereikia naudoti, atsiplėšiame reikiamo dydžio gabalėlį.

Privalumas tas, kad tai yra aplinkai draugiška priemonė. Plieno vilnos kempinėlė nėra sutepta agresyvia buitine chemija, o paprasčiausiu muilu. Po naudojimo metalas surūdydamas pilnai biodegraduoja ir aplinkoje nepalieka pėdsako.

#SUSITVARKYK ir viskas bus gerai!

Ankstesnius mano straipsnius apie paprastą namų priežiūrą galite perskaityti paspaudę ČIA.

Daugiau Tomos Šokelės patarimų galite rasti @susitvarkyk „Instagram“ paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją