Niujorke gyvenantis aktorius E. Conoveris domisi prabangiu NT šiame dideliame ir brangiame JAV mieste. Savo pomėgį jis įamžina vaizdo įrašuose, kuriuos talpina į „Youtube“ platformą. Vienoje naujausių laidų jis pasakoja apie prabangius apartamentus viename garsiausių Niujorko dangoraižių – „432 Park Avenue“. Būstas yra 79 aukšte, į jį pakilti galima nuosavu liftu. Šis itin brangus ir itin prabangus būstas turi 5 miegamuosius ir 5 vonios kambarius, 2 tualetus ir daugiau 8000 tūkst. kv. m ploto. Jis projektuotas ir įrengtas vieno garsiausių pasaulio architektų Hiroshi Sugimoto. Šių apartamentų kaina – daugiau nei 124 milijonai eurų.

Vos tik atsidarius nuosavo lifto durims, foje įmontuotas projektorius lifto vidinę sieną nušviečia meno kūrinių skaitmeninėmis dekoracijomis. Iš lifto apartamentų gyventojai ir svečiai žengia originaliomis, kadaise Kioto (vienas seniausių Japonijos miestų) traukinių stotyje buvusiomis trinkelėmis, kurios skaičiuoja daugybės metų istoriją.

„Visos apdailos medžiagos, esančios šiuose apartamentuose, buvo atplukdytos laivu iš Japonijos. Būtent jos šį būstą paverčia tarsi ištisu meno kūriniu“, – pabrėžia E. Conoveris.

Išžengus iš lifto, patenkama į fojė. Čia yra drabužinė, skirta svečių ir šeimininkų paltams palikti, batus pakeisti į patogias šlepetes, kurių apartamentų šeimininkai visuomet yra parūpinę savo svečiams. Tokia yra ir japonų svetingumo tradicija. Koridoriuje, vedančiame iš drabužinės į pagrindines patalpas, yra 400 metų senumo medžio plokštė, kuri suformuoja tarsi platformą, o jos gale – šventyklos ženklas. Tai sukuria, žinoma, buvimo šventykloje jausmą. Šis ypatingas koridorius veda į pagrindinį svečių priėmimo kambarį. Tradicinio stalo čia nėra: arbatą šeimininkai su svečiais gera ant specialios platformos, grožėdamiesi nepakartojama miesto panorama pro langą.

„Taip pat šiuose apartamentuose galime išskirti sienų apdailą. Jos tinkuotos ekologišku, Japonijoje naudojamu shikkui tinku. Jis ypatingas tuo, kad pagerina oro, esančio patalpose, kokybę, nes sugeria CO2, įvairius nemalonius kvapus ir taip žudo ore esančias bakterijas. Kitaip tariant, toks tinkas tiesiog valo ora, žudo pelėsį, grybelius ir kitus nemalonumus namuose. Šis tinkas ypatingas ir tuo, kad ant jo nusėda didžioji dalis namuose esančių dulkių, tad tvarkant namus, tereikia nuvalyti sienas ir dulkių nebebus“, – pasakoja E. Conoveris.

Jis tęsia, kad šiuose apartamentuose sudėtos ir išskirtinės grindys. Joms – tūkstantis metų. Tiksliau, medžiui, iš kurio jos padarytos, yra tūkstantis metų.

„Medis šioms grindims atgabentas iš salos Japonijoje. Šiuo metu gabenti medį iš jos jau yra nelegalu“, – pažymi pašnekovas.

Iš svečių priėmimo erdvės galima patekti į pagrindinį kambarį. Jame žaliuoja du 65 metų senumo bonsai. Čia yra apskritas arbatos gėrimo ceremonijos kampelis, 12 vietų valgomojo stalas, pagamintas iš 400 metų skaičiuojančio medžio. Be valgomojo zonas, čia yra ir 7 vietų pusbaris.
Taip pat visuose apartamentuose yra 10 vitrininių langų, pro kuriuose atsiveria miesto panorama.

Iš pagrindinio kambario galima keliauti į didelė virtuvę, iš jos į koridorių, kuriame yra tualetai, skirti svečiams. Koridoriuje, kuriame daugiausiai laiko leidžia svečiai, įrengtos ypatingos lubos – medžiui, kuriuo jos iškaltos, yra keli šimtai metų. Medžio juostos supjautos rankomis, suklijuotos ant lubų – taip pat rankomis.

Pagaliau žengiame į šeimininkų erdves. Pirmiausia – jų poilsio kambarys, kuriame stovi didžiuli kampinė sofa, yra televizorius, TV ir kavos staliukai, kilimas. Netoliese – skalbimo kambarys, svečių miegamieji, jiems skirti vonios kambariai su įspūdingai vaizdais pro langus. Ir, žinoma, šeimininkų dalis. Joje yra du vonios kambariai – vienas skirtas greitiems ryto ritualams, kitas – ilgiems vakarams burbulinėje vonioje. Abu jie įrengti naudojant unikalias medžiagas tiesiai iš Japonijos miškų.

Nors pasaulyje yra ir brangesnių būstų, ar bent vienas iš jų prilygsta šiam savo unikalumu – vargu. Pamatyti daugiau jo vaizdų galite vaizdo reportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją