Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas sako, kad idėja apie tokį sporto ir kultūros kompleksą kilo dar 2016 metais, o jau šiemet turėtų būti pasirašyta rangos sutartis. Viliamasi, kad tauragiškiai šiuo objektu galės džiaugtis 2025–2026 metais.

8000 kv. m multifunkcinį sporto ir kultūros kompleksą sudarys trys dalys. Viena jų – pagrindinė sporto salė, kurioje visos tribūnos bus suskleidžiamos.
„Esame orientuoti į kasdienį neformalų vaikų ugdymą, sporto klubų veiklą. Tik per varžybas arba kultūrinius renginius tribūnos išsiskleis ir salė bus naudojama pagal kitą galimą paskirtį“, – patikslino D. Kaminskas.

Tauragės arenoje bus ir 3 lengvajai atletikai pritaikyti bėgimo takai, taip pat trijų aikštelių smėlio tinklinio salė, galinti transformuotis į smėlio futbolo salę. Taigi šiomis Lietuvoje sparčiai populiarėjančiomis sporto šakomis bus galima užsiimti ne tik vasarą.

Apie 800 kv. m bus skirta dvikovinėms sporto šakoms, kurių treniruotės kol kas vyksta įvairiuose ugdymo įstaigų rūsiuose.

„Norime tas sporto šakas tiesiog ištraukti iš rūsių, perkeliant į naują multifunkcinį sporto ir kultūros kompleksą“, – paaiškino meras.

Arenoje bus ir 8 persirengimo kambariai, nedidelė kavinė, teikiamos kitos paslaugos.

„Džiaugiamės šiuo projektu. Manome, kad rezultatas bus neblogas“, – vylėsi D. Kaminskas.

Tauragės miestas ir jo planuojamas sporto bei kultūros kompleksas yra projekto „Išmanusis miestas“ dalyviai. Projektas kasmet kuria platformą, kurioje susitinka Lietuvos savivaldybės ir geriausi architektūros, urbanistikos, inžinerijos, statybos profesionalai bei jaunieji, aukštosiose mokslo įstaigose besimokantys studentai. Dalyviai pateikia idėjas ir projektus, atitinkančius projekte dalyvaujančių savivaldybių poreikius bei lūkesčius. Šių metų konkurso nugalėtojai bus paskelbti jau birželio mėnesį. Projektą vykdo architektūros ir statybų žurnalas „Structum“.

„Džiaugiamės sudalyvavę „Išmaniojo miesto“ projekte. Neabejoju, kad tai prisidėjo prie vieno svarbiausių dalykų – visuomenės informavimo, kad mums reikia tokio objekto. Kai studentai pateikė galimas vizualiacijas, tai pažadino gyventojų fantaziją ir lūkesčius. Konkursas padėjo pamatyti įvairius galimus projektinius sprendinius. Yra paprasčiau, kai pateikiami keli galimi pasiūlymai. Iš jų, bendraujant su kultūros, sporto bendruomene, ir gimė realus projektas“, – džiaugėsi Tauragės rajono meras D. Kaminskas.

Daugiau apie Išmaniojo miesto“ konkursą skaitykIte ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją