1. Odesos operos teatras

Dėl nuostabios ir išskirtinės architektūros ši vieta yra viena gražiausių Europoje. Operos teatras baigtas statyti 1810 metai, o vėliau, 1873 m., jis buvo sudegintas. Dabar jis atspindi Vienos baroko architektūros stilių, kuris buvo atnaujintas 2007 m. XIX a. pastate atsiskleidžia baroko stilius, kurį atspindi puošni architektūra.

Odesos operos teatras
Odesos operos teatras

2. „Faltz-Fein“ pastatas

Dar žinomas kaip namas su atlantais ir yra viena iš pagrindinių Odesos pasidižiavimo vietų, pasižyminti elegantiška architektūra. Tai viena iš simboliškiausių miesto architektūros šedevrų, traukianti masyviomis skulptūromis ant durų. Skulptūros primena du milžiniškus vyrus, ant nugaros laikančius gaublį. Pastato architektūra šiek tiek įkvėpta Nyderlandų architektūros stiliaus ir yra sukurta XIV a.

„Faltz-Fein“ pastatas
„Faltz-Fein“ pastatas

3. Požeminio Odesos muziejaus paslaptys

Tai vienintelis tokio pobūdžio muziejus, esantis po žeme, kuriame galima pamatyti daug istorinių dalykų. Čia yra karo laikų priešatominis bunkeris, taip pat galima pasivaikščioti po vandens užtvindymo dalį ir nukeliauti į unikalias požemines katakombas. Šiame muziejuje eksponuojama daugybė daiktų, kurie suteikia informacijos apie istorinius įvykius.

Požeminio Odesos muziejaus paslaptys
Požeminio Odesos muziejaus paslaptys

4. Odesos katakombos

Tai neabejotinai didžiausias pasaulyje požeminių katakombų tinklas, esantis po Odesos miestu. Jų ilgis siekia apie 2500 km ir jie turi didelę istorinę reikšmę. Pirmą kartą katakombos atsirado XIX a., o Antrojo pasaulinio karo metais jose slėpėsi vietos partizanai, nes jos buvo naudojamos kaip labirintai.

Odesos katakombos

5. „ONU“ botanikos sodas

Tai savotiška poilsio vieta, apsupta daugybės augalų, puikiai tinkanti šeimos išvykai. Botanikos sodas išsidėstęs hektarų plote ir yra labai įdomus, nes toje pačioje teritorijoje yra ir keletas senų pastatų. Tai laukinės gamtos ir gerai prižiūrimo sodo mišinys, kuris atgaivina jūsų pojūčius, verčia jaustis tarsi džiunglėse.

„ONU“ botanikos sodas

6. Paminklas „12-oji kėdė“

Paminklas „12-oji kėdė“ stovi viename nuostabiausių Odesos rajonų – Deribasovskajos gatvėje ir yra simbolinė vieta nuotraukoms. „12-osios kėdės“ paminklas skirtas romano „Dvylika kėdžių“ autoriams. Jis buvo atidengtas 1999 m. balandžio 1 d. Tai – nedidelė kėdė, kuri stovi ant marmurinio postamento. Lankytojai gali atsisėsti ant kėdės ir pasidaryti nuotraukų.

Paminklas „12-oji kėdė“

7. Hercogo de Rišeljė paminklas

Kunigaikštis de Rišeljė buvo viena iškiliausių asmenybių, atlikusių svarbų vaidmenį formuojant Odesos miestą ir jo vystymąsi. Ant Potiomkimo laiptų stovi statula ir yra viena simboliškiausių miesto vietų. Paminklas ir statula yra duoklė legendinei asmenybei. Tai – įspūdinga skulptūra, vaizduojanti de Rišeljė, apsirengusį romėniška toga kartu su ritiniu rankoje. Šalia yra daug monetų, medalionų ir kt.

Hercogo de Rišeljė paminklas

8. Paleontologijos muziejus

Paleontologijos muziejus – tai vieta, kuri skirta visiems, besidomintys geologija, paleontologija ir hidrogeologija. Muziejuje eksponuojama daugybė naujų atradimų, kurie buvo iškasti Odesos senoviniuose palaidojimuose. Iš pradžių buvo pasakojama tik apie 1928 m. karstiniuose urvuose esančių katakombų istoriją. Laikui bėgant buvo rasta daugybės organizmų liekanų ir fosilijų. 1935 m. pradėti planiniai Odesos karstinių urvų kasinėjimai.

9. Dniestro deltos nacionalinis parkas

Deltos nacionalinio parko gamtos ir laukinės gamtos fenomenalus grožis yra nuostabus. Nacionaliniame parke yra daug šlapynių, kuriose gyvena daugybė nykstančių rūšių, įtrauktų į Ukrainos ir Moldovos raudonąsias knygas. Tyrinėjant Dniestro deltos nacionalinio parko gyvūniją ir augaliją, galima daug sužinoti apie gamtą ir ją supančią aplinką.

Dniestro deltos nacionalinis parkas

10. Šv. Pauliaus katedra

Barokinė bažnyčia yra architektūrinės palaimos ir meistriškumo įsikūnijimas bei turi didelę reikšmę Odesos istorijoje. Bažnyčia ne kartą buvo niokojama ir ne kartą restauruota, tačiau jos žavesys ir šlovė nenugalimi. Ją ne kartą padegė komunistai. Jos fasadas yra gražus ir absoliučiai stulbinantis, šiuolaikinio architektūros stiliaus, o interjeras – subtilus ir traukiantis akį.

Šv. Pauliaus katedra

Objektų pavadinimus anglų kalba galite rasti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją