„Youtube“ platformoje rodomoje laidoje „Living big in a tiny house“ savo namus aprodo Australijoje, Melburne, gyvenantis architektas Daglas. Vaikinas pasakoja, kad 28 kv. m būstą suplanavo visiškai pats, tik jo įrengimui prireikė profesionalų pagalbos.

Mažo būsto įrengimas

Nors atrodytų, kad tokio dydžio būste apie komfortišką gyvenimą nereiktų net svajoti, šis pavyzdys įrodo, kad tinkamas įrengimas, interjeras gali bet kokio dydžio būstą paversti jaukiais namais. Daglas pasakoja, kad pastatas, kuriame yra jo būstas, anksčiau nebuvo skirtas gyvenamajai paskirčiai, vėliau jame buvo įrengti lofto tipo nedideli būstai. Vieną tokių būstų įsigijęs Daglas jį pakeitė neatpažįstamai.

Mažo būsto įrengimas

Vaikino teigimu, planuodamas savo būstą jis norėjo sukurti tarsi jaukią savą tvirtovę, į kurią jis pabėgti nuo miesto šurmulio. Šiame būste jau buvo gana nemažas, tačiau remonto reikalaujantis vonios kambarys, tradicinė virtuvės zona. Tad pirmiausia Daglas ėmėsi griauti senąsias pertvaras ir perplanavo savo būstą.

Mažo būsto įrengimas

Dabar vaikino namuose yra virtuvės zona, kurioje telpa kriauklė, maisto ruošimo zona, kaitlentė, orkaitė ir net indaplovė. Spintelėse sudėti valgymo ir maisto gaminimo indai. Baldinėje konstrukcijoje slepiama skalbyklė-džiovyklė, ant jos – kavinukas. Kita erdvė – vonios kambarys, kuriame yra dušo kabina, tualetas, kriauklė. Visas vonios kambarys yra tamsus, tačiau architektas čia apgalvojo apšvietimą, kuris yra gana neįprastas.

Mažo būsto įrengimas

Svetainės, miegamojo ir darbo zonos taip pat sukurtos baldiniais sprendimais. Ant baldinės pakylos yra keli čiužiniai, kurie lengvai transformuojami pagal poreikį: miegui arba sėdėjimui. Taip pat čia yra stalas, kuris gali keisti savo poziciją. Po baldine pakyla galima laikyti batus, šlepetes ar kitus daiktus.

Mažo būsto įrengimas

Šalia – darbo stalas, kurį galima transformuoti į vietą groti sintezatoriumi. Šioje erdvėje taip pat yra maža biblioteka – knygų lentynos.

Mažo būsto įrengimas

Pats Daglas sako, kad šis būstas yra tikrų tikriausia jo tvirtovė. Ją jis projektavo galvodamas apie funkcionalumą ir praktiškumą.

Mažo būsto įrengimas

„Aš galiu išnaudoti erdvę pagal savo momentinius poreikius. 90 proc. laiko šiuose namuose aš praleidžiu vienas, todėl man aktualu tik miegamoji ir darbo zonos. Jeigu turiu svečiu, miegamoji zona greitai gali tapti laisvalaikio vieta. <...> Gyvenimas dar niekada nebuvo tokios lengvas. Tai paprastas būstas, kurį lengva tvarkyti, negaila palikti ir išvykti į ilgesnę kelionę, tačiau taip pat čia malonu, jauku būti ir dirbti“, – epizode pasakoja architektas.

Visą jo būstą galite pamatyti šiame laidos epizode.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)