Pradėkime nuo privalumų. Žinoma, skalbyklė-džiovyklė viename yra nepakeičiamas prietaisas, kai namuose dėl laisvo ploto trūkumo vietos yra tik vienam įrenginiui. Skalbyklė būtina, be jos – nė iš vietos. Tad skalbyklė-džiovyklė 2in1 mažų erdvių šeimininkams yra tikras išsigelbėjimas. Papildomo namų ploto nereikia atiduoti pastatomai džiovyklei ir namų „papuošti“ džiūstančiais skalbiniais.

Kitas privalumas, kad po skalbimo nereikės perdėti drabužių iš skalbyklės į džiovyklę. Neteks gaišti savo laiko. Ji automatiškai pradės džiovinti drabužius skalbimui pasibaigus.

O dabar grįžkime prie pradžios ir pasikalbėkime su „Electrolux” buitinės technikos ekspertu ir mokymų vadovu Ignu Bernotu, kaip nepasiklysti skalbyklių-džiovyklių pasaulyje.

Skalbiniai, skalbimas

– Ignai, įsivaizduokime, kad atkeliauju į prekybos centrą išsirinkti skalbyklę-džiovyklę viename. Pamatau asortimentą, apsisuka galva ir nebežinau, ką rinktis. Nuo ko pradėti?

– Skalbykles-džiovykles viename galime išskirti į dvi kategorijas. Pirmoji kategorija – skalbyklė-džiovyklė su įprasta džiovinimo technologija. Technologiškai, tokios džiovyklės mažiau pažangios dėl kelių priežasčių. Skalbyklės-džiovyklės su įprasta džiovinimo technologija skalbimui ir džiovinimui sunaudoja daugiau vandens ir daugiau elektros energijos nei džiovyklė atskirai ar skalbyklė-džiovyklė su šilumos siurbliu, kurią priskiriame antrai kategorijai. Skalbyklė-džiovyklė su šilumos siurbliu yra labai pažangi. Ji sunaudos mažiau elektros energijos, o džiovinimo procesui visai nenaudos vandens. Džiovina lygiai taip pat efektyviai, kaip ir įprasta džiovyklė be skalbyklės.

Toma Šokelė

Dėl šilumos siurblio technologijos (apkalbėta praėjusiame tekste apie džiovykles), šios skalbyklės-džiovyklės sunaudoja trečdaliu mažiau vandens ir elektros energijos nei skalbyklė-džiovyklė su įprasta džiovinimo technologija. Šios skalbyklės-džiovyklės turi aukščiausią energetinę klasę ir yra unikalios rinkoje. Mūsų asortimente ją turi 9 serijos skalbimo mašinos su džiovinimo funkcija. Energetinius palyginimus galite matyti žemiau.

Skalbyklių-džiovyklių energinis palyginimas

– Supratau, apsisprendžiu, renkuosi skalbyklę-džiovyklę su įprasta džiovinimo technologija arba šilumos siurbliu. Kas dar svarbu?

– Taip pat yra svarbi talpa. Skalbyklėse-džiovyklėse atskirai skaičiuojama tiek skalbimo, tiek džiovinimo įkrova. Tai galite matyti aukščiau pavaizduotoje energetinėje etiketėje. Šiai dienai savo yra skalbyklių-džiovyklių, kurių skalbimo įkrova 7-10 kg, o džiovinimo įkrova – 4-6 kg. Specialių montavimo ar vėdinimo taisyklių 2in1 skalbyklėms-džiovyklėms nėra. Pajungimas toks pat, kaip ir įprastų skalbimo mašinų. Skalbyklės-džiovyklės 2in1 turės pagrindines džiovinimo programas: medvilnei, sintetikai, vilnai/šilkui ar lauko drabužiams. Kai kurių programų 2in1 neturi, pvz.: patalynės. Tačiau, jei turite naujausio modelio prietaisą, kurį galima valdyti išmaniąja programėle, galėsite naudotis priežiūros patarėju, kuris nustatys tinkamiausią programą, pagal audinių tipą ir spalvą. Gerai tai, kad skalbyklės-džiovyklės viename taip pat turi ir garų funkciją, kuri leidžia rečiau griebtis lygintuvo.

– Ir pabaigai, palyginkime džiovyklę su skalbykle-džiovykle viename.

– Džiovyklė, kaip atskiras prietaisas vienu metu galės išdžiovinti didesnį drabužių kiekį. Joje bus daugiau, pagal audinio tipą, pritaikytų džiovinimo programų. Skalbiniai bus išdžiovinti greičiau dėl didesnio būgno ir geresnės oro cirkuliacijos jame. Jei skalbyklė-džiovyklė su šilumos siurbliu džiovinimo kokybė bus tokia pat gera ir elektros sąnaudos vienodos. Tačiau, jei lyginti džiovyklę ir skalbyklę-džiovyklę su įprasta džiovinimo technologija, bus didesnės tiek elektros, tiek ir vandens sąnaudos, o drabužių išdžiovinama mažiau ir džiovinimas truks ilgiau. Du atskiri skalbyklės ir džiovyklės įrenginiai leidžia atlikti daugiau skalbimų bei džiovinimų vienu metu. Kol vieni skalbiasi, kiti džiūva. Beje, į skalbyklę-džiovyklę negalėsite įstatyti ir džiovinimo krepšio jautriems audiniams arba batams džiovinti, kaip kad įprastoje džiovyklėje.

SUSITVARKYK ir viskas bus gerai!

Ankstesnius mano straipsnius apie paprastą namų priežiūrą galite perskaityti paspaudę ČIA.

Daugiau Tomos Šokelės patarimų galite rasti @susitvarkyk „Instagram“ paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)