Apie visas technines džiovykles savybes ne itin daug žinojau. Kreipiausi į „Electrolux“ buitinės technikos ekspertus, kad papasakotų, kokios šiuolaikinės drabužių džiovyklės, kas svarbu, kad džiovyklė būtų tikra namų karalienė ir atitiktų mūsų poreikius. Dalinuosi patikrinta ir patikima informacija iš pirmų lūpų. Įsitaisykite patogiai. Bus daug naudingos informacijos.

Džiovyklės su šilumos siurbliu

Šiai dienai, džiovyklės su šilumos siurbliu yra technologiškai pažangiausios. Tokios džiovyklės naudoja ne tik gerokai mažiau elektros energijos, bet ir tausoja drabužius. Skalbinius išdžiovina daug efektyviau žemesnėje temperatūroje. Drabužiai apsaugomi nuo susitraukimo. Tokias džiovyklės galima statyti itin mažose erdvėse. Tiek tamsiuose kambarėliuose, sandėliukuose ar spintose.

Kaip išsirinkti džiovyklę

Šilumos siurblys yra įsitaisęs džiovyklės apačioje. Iš oro pašalinus drėgmę, atvėsintas oras pašildomas ir vėl grąžinamas į būgną. Taip taupoma tiek elektros energija, tiek tausojamas audinys. Perteklinės, nepanaudotos šilumos lieka itin mažai. Per džiovyklės apačioje esančias ventiliacijos groteles ji yra pašalinama. Siekiant užtikrinti tinkamą prietaiso vėdinimą, grotelių uždengti negalima. Informatyvų video šia tema, galite rasti paspaudę ČIA.

Įprastos kondensacinės džiovyklės

Jau kuris laikas įprastų kondensancinių džiovyklių, be šilumos siurblio nerasime daugelio buitinės technikos gamintojų asortimente ar prekybos centre. Technologiškai jos nėra pažangios. Naudoja daugiau elektros energijos. Drabužiai yra džiovinami ilgiau, aukštesnėje temperatūroje. Dėl to rūbai gali susitraukti, prarasti savo prekinę išvaizdą. Tokias džiovykles galime pavadinti, šiuolaikinių džiovyklių pirmtakėmis.

Dėl didelio šilumos kiekio atidavimo į išorę ir džiovinimo procesui reikalingo švaraus oro, yra būtinas itin geras vėdinimas. Mažame kambaryje, sandėliuke ar spintoje su stumdomomis durimis, tokios džiovyklės veikti negali. O, ir sąskaita už elektros suvartojimą, deja, bus gerokai didesnė.

Kaip išsirinkti džiovyklę

Džiovyklės talpa

Renkantis džiovyklę, svarbi ir jos talpa. Tai reiškia, kiek kilogramą skalbinių džiovyklė bus pajėgi išdžiovinti vienu džiovinimo ciklu. Reikėtų įvertinti savo skalbinių kiekius bei skalbimo įpročius. Svarbus ir šeimos narių skaičius bei amžius. „Electrolux“ buitinės technikos ekspertas Ignas Bernotas pažymi, kad šiai dienai džiovyklių asortimente galite rasti 7 kg, 8 kg ir 9 kg talpos džiovykles.

Garsas. Apšvietimas. Energijos suvartojimas

Pažangiausios drabužių džiovyklės gali pasigirti A+++ energijos klase. Ant energetinio ženklinimo etiketės galite rasti ir skleidžiamų decibelų kiekį. Kas yra svarbu, kai namuose norisi tylos bei ramybės. Aktualu, kad džiovyklės būgnas turėtų apšvietimą. Tai palengvina drabužių surinkimą džiovyklei atlikus darbą. Energetinė etiketė yra puikus prietaisų palyginimo dokumentas, padedantis pamatyti prietaisų skirtumus ar panašumus.

Technologijos

Džiovyklės pažangumas, džiovinimo kokybė bei drabužių tausojimas priklauso nuo technologijų, kurias turi viena ar kita džiovyklė.

Patogu, kai džiovyklės suskirstytos į serijas. Pagal tai lengva išsirinkti sau tinkamiausią prietaisą. Sakydama, tinkamiausią, turiu mintyje tą, kuris geriausiai atitinka jūsų poreikius. Taip pat lengva rinktis, kai technologiniai sprendimai žymimi ikonomis. Tai padeda palyginti vieną prietaisą su kitu.

Kaip išsirinkti džiovyklę

Kaip pavyzdį pasirinkau AEG bei Electrolux prekinių ženklų džiovykles. Šie gamintojai, džiovykles suskirsto į 7, 8 bei 9 serijas. Atsižvelgiant į seriją bei technologinį prietaiso pažangumą, simboliai padeda pamatyti, kuris prietaisas pažangiausias. Trumpai apžvelkime, ką reiškia kiekviena ikona. Kiti buitinės technikos gamintojai, gali naudoti ir kitus simbolius bei technologinių sprendimų pavadinimus. Tikiuosi, kad mano pateikti aprašymai, padės geriau susiorientuoti, kuris džiovyklės modelis geriausiai atitinka jūsų poreikius. Išsamius video bei paaiškinimus galite rasti paspaudę ČIA.

Simboliai

Džiovina drabužius beveik perpus žemesnėje temperatūroje nei įprastos džiovyklės. Džiovinimo temperatūra yra apie 50 laipsnių temperatūroje. Kam to reikia? Tai garantuoja, kad džiovinamas drabužis nesusitrauks.

Tarpusavyje suderinti būgno temperatūra ir būgno judesiai. Kam to reikia? Suteikia galimybę džiovinti šilką, vilną, kašmyrą, lauko drabužius bei kitus delikačius audinius.

Sistema nustato džiovinimo trukmę pagal drabužiuose esantį drėgmės lygį. Kam to reikia? Sistema pritaiko džiovinimo trukmę pagal kiekvienos įkrovos drėgnumą. Taupomas laikas ir elektros energijos nepabloginant drabužių priežiūros.

Sistemoje šiltas oras sklinda ciklono principu, sukasi būgne. Taip vaikščiodamas oras išdžiovina tolygiai ir švelniai. Kam to reikia? Spirale besisukantis oro srautas prasiskverbia pro visus džiovinamas audinius. Tolygiai išdžiovindamas ir pačius jautriausius drabužius.

Kaip išsirinkti džiovyklę

Technologijos

Įprastai džiovyklėse drabužio drėgmę matuoja drėgmės davikliai, kurie yra įsitaisę greta džiovyklės būgno. Jie matuoja tik drabužio išorės temperatūrą. Naujausiose džiovyklėse yra įdiegta „3D vision“ technologija, kuri leidžia drėgmę matuoti ne tik drabužio išorėje, bet ir viduje. Todėl drabužis bus visiškai tiksliai išdžiovintas, o tai ypatingai svarbu džiovinant storesnius drabužius. Lauko drabužius, tokius, kaip pūkinės striukės. Šioje nuotraukoje, galite matyti, kokie skirtumai naudojant džiovykles skirtingomis funkcijomis. Kairėje pusėje striukė džiovinama įprastoje džiovyklėje, dešinėje su „3D vision” funkcija bei oro sklidimu būgne ciklono principu.

Garų funkcija

Garų sistema kiekvieno džiovinimo metu paleidžia garus. Taip drabužiai glamžosi net 30 % mažiau. Skalbiniai lieka lygesni ir mažiau raukšlėti, todėl nebereikia daug lyginti. Arba visai nebereikia jų lyginti. Jei turite daug lyginamų ar standaus audinio drabužių, kuriuos sunku išlyginti, rinkitės džiovyklę, kuri turi šią funkciją.

Kaip išsirinkti džiovyklę

Iš tiesų, džiovyklių tema yra itin plati. Todėl likusią lapkričio mėnesio dalį ir paskyrėme dalintis apie džiovykles, skalbykles, drabužius bei skalbiklius.

SUSITVARKYK ir viskas bus gerai!

Ankstesnius mano straipsnius apie paprastą namų priežiūrą galite perskaityti paspaudę ČIA.

Daugiau Tomos Šokelės patarimų galite rasti @susitvarkyk „Instagram“ paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)