Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA) kartu su Darnios plėtros akademija šių metų birželio mėnesį keturioliktą kartą paskelbė geriausio NT projekto konkursą „Už darnią plėtrą“. Geriausias NT projektas paprastai renkamas gyvenamojo, komercinio, visuomeninio projekto ir daugiafunkcinio NT projekto kategorijose. Praėjusiais metais dėl pandemijos buvo renkami geriausi dešimtmečio projektai.

„NT rinka šiandien dinamiškumu stebina visus. Kartu su konkurso komisija mes ieškosime grynuolių, kurie išsiskiria savo kokybe, architektūrinėmis idėjomis ir tvarumu. Konkursas yra puiki platforma ir viešai diskusijai, kada kartu su skaitytojais nagrinėjam architektūros, statybos, technologinius sprendimus ir darnų santykį su erdvėmis mieste. Tai geras metas plėtotojams ir miestiečiams padiskutuoti, kurie sprendimai pasiteisinę, o kurių reikėtų atsisakyti“, – sakė Mindaugas Statulevičius, komisijas pirmininkas ir LNTPA prezidentas.

Anot jo, skaitytojai raginami dalintis rūpimomis urbanistinėmis temomis, kurias nagrinėtų komisijos nariai ir miestų planuotojai. Pagrindiniai konkurso tikslai – įvertinti naujus NT projektus skirtingose kategorijose, kelti kokybės kartelę plėtotojams ir šviesti pirkėjus puoselėjant darnios plėtros idėjas. Paraiškas konkursui galėjo teikti visi NT plėtotojai. Jų sulaukta net 29: 9 paraiškos, pretenduojančios į Ateities projekto prizą, ir 20 į „Už darnią plėtrą 2021“ pagrindinio prizo laimėtojus. Paraiškos pateiktos iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos.

Visus projektus būsto, komercinio, visuomeninio ir daugiafunkcio NT projekto kategorijose vertins nepriklausoma dešimties narių komisija: urbanistai, inžinieriai, energetikos, statybos specialistai, ekonomistai, architektai ir žurnalistai. Geriausiems šių kategorijų atstovams įvertinamas konkurso prizas autorinė statulėlė. Į statulėlę gali pretenduoti tik vieną ciklą išgyvenę pastatai, dabar vystomi ir dar nebaigti gali siekti Ateities projekto apdovanojimo.

Komisija jau pradeda savo darbą: šį penktadienį, 17 dieną, komisijos nariai apkeliaus nemažą dalį Vilniuje esančių ir konkurse dalyvaujančių projektų, susitiks ne tik su jų vystytojais, bet ir vietos bendruomenėmis. Komisijai atlikus savo darbą – aplankius visus konkurse dalyvaujančius projektus, savo darbą atliks Delfi skaitytojai: kiekvienas iš jūsų turės galimybė balsuoti už jums labiausiai patikusį objektą. Informaciją apie balsavimą sekite „Delfi būstas“ kanale.

O dabar, dalyvių ir jų projektų sąrašas. Ateities projekto prizui paraiškas pateikė:

„Ogmios grupė“ Vilnius Outlet, „Citus“ Pajustis, „Citus“ Radio city, „Omberg“ Skylum, „Inreal“ Marių vėtrungės, „YIT“ Naujasis Skansenas, „SBA Urban“ Nemunaičiai, „Baltic Asset Management“ Ramu du, „Baltic Asset Management“ Storyline.

Pagrindinio prizo kategorijai paraiškas pateikė: „Merko“ Vilnelės slėnis, „Lithome“ Platinum48, „Omina bona“ Ąžuolyno SC klinika, „Omberg“ Bajorų lajos, „Inreal“ Žalgirio 94, „Realco“ Žvėryno panoramos, „YIT“ Šilo namai, „YIT“ Juta, „Eika“ Eika namai Pilaitėje, Namų pynės, Vytauto 35, „Rewo“ sklypai Kalnėnuose, „Realinija“ Sierakausko 25, „Galio Group“ S7, Wave Savanorių 5, „Eta projektai“ Liv in Vilnius, „SBA Urban“ BLC, Green hall slėnis, Industrinių inovacijų slėnis, „Jung“ „Jung Vilnius“ biuras.

Objektų aprašymus, nuotraukas ir komisijos atsiliepimus sekite „Delfi būstas“ kanale.

Už darnią plėtrą!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)