„Šis projektas savo apimtimi yra vienas iš didžiausių įmonės veiklos istorijoje. Todėl noriai prisiimame atsakomybę prikelti legendinę Lietuvos sostinės vietą naujam gyvenimui, saugodami pagarbą paveldui ir istorinėms vertybėms“, – pranešime spaudai sako „Naresta“ generalinis direktorius Arūnas Šlenys.

Pagal generalinės rangos sutartį, Vilniuje, buvusioje Šv. Jokūbo ligoninės teritorijoje, per 27 mėnesius iškils A+ energinės naudingumo klasės viešbučių paskirties kompleksas ir iki 500 lankytojų talpinantis konferencijų centras su erdvia požemine automobilių parkavimo aikštele. Buvusios Šv. Jokūbo ligoninės pastatai bus rekonstruojami ir sujungiami su tikslu pritaikyti ugdymo veiklai. Projekto, simboliškai pavadinto „Vasario 16-osios“ kompleksu, pabaiga planuojama 2023 metų ketvirtąjį ketvirtį.

Anot A. Šlenio, projektas ypatingas tuo, kad čia bus vykdomos net trys statybos rūšys: nauja statyba, taip pat rekonstruojami ir kapitalinio remonto būdu tvarkomi keturi esami pastatai. Taip pat projekte numatyta, kad bažnyčios ir vienuolyno erdvės išliks saugomos ir neliečiamos.

Šv. Jokūbo ligoninės teritorijoje, iškils naujas pastatų kompleksas

„Pagal projektą, tarp Neries upės ir Lukiškių aikštės bus vystoma urbanistinė vietos tradicija ir formuojamas vientisas gyvybingas kvartalas, kuris bus patrauklus ir miestiečiams, ir investuotojams, ir turistams“, – teigia „Lords LB Asset Management“ valdomo fondo „LB Special Fund IV“ valdytojas Karolis Tuinyla. Pasak jo, projektui įgyvendinti buvo organizuojamas kviestinis konkursas, kurį laimėjusi „Naresta“ pasiūlė patrauklią kainą ir inovatyvius inžinerinius sprendimus. Numatoma bendra projekto vertė – daugiau kaip 55 mln. eurų.

Be to, jog bus transformuota istorinė Vilniaus erdvė, pagal architektūrinės ir kraštovaizdžio dalies autorių, studijos „DO architects“, projektą bus formuojama ir šio komplekso žalesnė bei patrauklesnė aplinka. Iš A. Goštauto gatvės pusės bus kuriamas naujas miesto gatvės skveras – Vienuolio keltininko skverelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)