Pasiruošimas kelionei prasidėjo nuo palapinės paieškos. Nuo senų laikų turėjome tik dvivietę. Įsigijome šešiavietę su prieangiu ir dviem miegamosiomis zonomis. Su dviem įėjimas, tinkleliais nuo vabzdžių. Atsparumas vandeniui siekia 4000 mm/cm2 su vandeniui atspariomis siūlėmis. Puikiai atlaikė lietingą vakarą bei popietę. Turi langelius, tad prieangyje šviesu.

Stovyklavimas su Toma

Stovyklavome Vėžežeryje, Kelmės rajone. Tik išlipus iš automobilio mus pasitiko akliai (kitaip vadinami sparvomis ar bimbalais). Jų įkandimai mane gana stipriai alergizuoja, todėl buvo reikalinga apsauga ne tik nuo uodų, bet ir minėtų aklių. Dėl itin karštos vasaros jie visiškai pamišę. Jau kelintas mėnuo mus gelbsti specialus prietaisas. Jis veikia dujomis, kurios kaitina ant plokštelės padėta repilentą. Ir 21 kv.m atstumu apsaugo nuo vabzdžių. Stovyklauti vykstant ilgesniam laikui, iš karto verta įsigyti dujų bei repilentų papildymą.

Stovyklavimas su Toma

Apšvietimas. Įsigijome pakraunamą lemputę turistavimui. Yra daug apšvietimo pasirinkimų, gali būti ir kaip prožektorius. Be papildomo krovimo atlaikė visas tris paras, nors miegodavome su mini apšvietimų, kad, jei ko prireiktų vaikams, nereiktų galvos naktį nusilaužti ieškant.

Stovyklavimas su Toma

Čiužiniai. Pasiėmėme kelis variantus. Du jau turimus, kuriuos naudojame svečių namuke. Minkšti, poroloniniai, labai patogūs miegoti, tačiau automobilyje užima itin daug vietos ir traukia drėgnę. Kitus du paėmiau iš sesers, pripučiami keturiais burnos įpūtimais. Susilanksto, kaip miegmaišis transportavimui. Bet man jie per kieti ir nugarai prastai, kam kietas paviršius nepatinka. Todėl papildomai įsigijome turistines loveles, išbandysiu ir tęsiant turistavimo nuotykius pasidalinsiu, ar veikia.

Sulankstomos kėdės. Ir į mišką, ir į pliažą. Be jų niekaip. Susilanksto ir užima mažai vietos, užsimeti ant peties ir varai.

Turistavimo stalas. Pasiskolinome iš vyro tėvų. Labai reikalingas daiktas.

Stovyklavimas su Toma

Vežėmės kepsninę Kamado skaniam maistui ir troškiniams, jei reikia užsivirti vandenį. Sunki ir užima vietos, bet ji mus gelbėjo, nes nežinojome, ar bus elektra, nepasiėmėme virdulio (vėliau paskolino Vėžežerio šeimininkai). Galėjome pasiimti namuose turimą keliaujančią kaitlentę, būtų labai pasiteisinę. Tačiau labiausiai verta pagalvoti apie turistinę viryklę kaitinama dujomis.

Stovyklavimas su Toma

Mano vedamos SUSITVARKYK socialinių paskyros sekėjai pasidalino savo patarimais ir atradimais stovyklavimo tema.


Nebenorėjome investuoti ir vežėmės patalynę iš namų. Turėjome dvi drėgnas naktis su 12 laipsnių, tad kita investicija yra miegmaišiai.

Ateičiai turime susirasti patogius turistinius indus. Geriau apgalvoti maisto laikymo klausimą ar produktų pasirinkimą, kai neturime šaldytuvo.

Dar pasiteisino lauko ilgintuvas bei telefono įkrovimo be elektros prietaisas, kuris buvo pakrautas ir be papildomo elektros šaltinio pakrovė telefonus ne tik ryšiui, bet ir akimirkoms įamžinti.

#SUSITVARKYK ir vasarok!

Ankstesnius mano straipsnius apie paprastą namų priežiūrą galite perskaityti paspaudę ČIA.

Daugiau Tomos Šokelės patarimų galite rasti @susitvarkyk „Instagram“ paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)