Renkantis orkaitę svarbu atkreipti dėmesį į jos valymo metodą

Yra orkaičių, kurių vidus dengtas katalitine danga. Ji aktyvuojama orkaitei įkaitus iki 220 °C temperatūros. Katalitinė danga yra sudaryta iš mikroporų, jos sugeria gaminimo metu išsiskiriančius riebalus ir neleidžia jiems išsilaikyti. Riebalai oksiduojasi. Nešvarumai išgaruoja, neskleisdami blogų kvapų. Šios dangos negalima gremžti, valyti aštriu abrazyvu, nes ji gali būti pažeista ir nebeatlikti savo funkcijos.

Pirolizė – savaiminio išsivalymo funkcija, kai orkaitė įkaitinama iki 500 laipsnių temperatūros. Tokiame karštyje riebalai ir kiti maisto likučiai, likę ant orkaitės sienelių virsta pelenais. Atlikus pirolizę, orkaitės apačią tereikia nuvalyti drėgna šluoste. Orkaitė gali turėti funkciją, kuri primena, kad laikas paleisti pirolizę arba galima paleisti pagal poreikį.

Tokią orkaitę turime savo namuose. Su pirolizės funkcija orkaitės valymas – pasaka. Nereikia gremžti, naudoti buitinės chemijos. Pirolizės funkcija buvo vienas pagrindinių kriterijų, kai rinkomės orkaitę į savo namus.

Orkaitė

Valymas garais, dar vienas iš orkaitės valymo metodų. Į atskirą, orkaitėje esantį stalčių, pilamas vanduo, kuris pasirinkus atitinkamą valymo programą paverčiamas garais. Garai padeda atkelti pridegusius nešvarumus bei po kepimo likusius riebalus, kuriuos liks nuvalyti šluoste. Esant kietam vandeniui rekomenduojama naudoti nukalkinimo priemonę.

Valymas vandeniu, kai orkaitės apačioje garinamas vanduo, kuris sudrėkina prikepusius maisto likučius ir riebalus, padeda juos nuvalyti gerokai lengviau. Pakanka šluostės. Natūrali ir paprasta švara.

Apie jūsų turimos ar planuojamos įsigyti orkaitės valymą ir priežiūrą galite rasti prie orkaitės pridėtame vartotojo vadove. Jei esate išmetę ar nerandate, ieškokite orkaitės gamintojo internetinėje svetainėje. Mūsų visos turimos buitinės technikos instrukcijas galiu rasti gamintojo el. puslapyje

Šių dienų orkaičių tendencijos

Bene populiariausios orkaitės šiandien yra garinės. Jose galima ne tik kepti, bet ir gaminti sveiką maistą ant garų: daržovės, žuvies patiekalai, ryžiai, kiaušiniai. Garinėje orkaitėje gaminimo privalumas – maistas iš išorės apskrudęs, o viduje sultingas.

Toma Šokelė

Jei ieškote universalaus varianto, dairykitės konvekcinės orkaitės. Joje karštis pasiskirsto tolygiai. Naudojant ventiliatorių galimas kepimas keliais lygiais.

Atsižvelkite į savo bei savo šeimos poreikius. Labai svarbu atkreipti dėmesį į orkaitės dydį, talpą, turimas funkcijas. Ar gaminate daug, ar retai? Renkantis orkaitę verta atkreipti dėmesį į orkaitės išorinę apdailą. Ar paviršius turi apsaugą nuo pirštų antspaudų, ar bus lengvas valyti? Ar turi nekaistantį stiklą? Ar orkaitės durelės išimamos? Visas šias funkcijas turi ir mūsų orkaitė. Tai gerokai palengvina jos priežiūrą.

Kuomet rodžiau savo orkaitės valymo procesą SUSITVARKYK socialinių tinklų paskyroje, durelių stiklo išėmimas tapo išsigelbėjimas, mat nė vienas orkaitės šeimininkas nežinojo, kad durelių stiklas gali būti išimamas. Orkaitės valymo procesą, galite rasti ČIA.

Šiandien orkaitėse instaliuojama ir ne mažai naujų technologinių sprendimų. Kaip ir daugelis prietaisų, orkaitės gali būti prijungtos prie Wi-Fi tinklo ir gali būti valdomos per telefone esančias aplikacijas.

Negana to, galimas maisto stebėjimas per orkaitėje instaliuotą kamerą. Įdiegtas orkaitės funkcijų valdymas balsu. Tad, jei tik yra noro, patiekalams galite dainuoti.

Kaip išvalyti orkaitę, kuri neturi savaiminio išsivalymo funkcijos?

Orkaitės nešvarumams valyti yra naudojami šarminiai valikliai. Prieš naudojant svarbu perskaityti ant pakuotės pateiktą instrukciją. Vienas iš mano turimų valiklių veiksmingas yra tik tuomet, kai naudojamas ant 60-80 laipsnių įkaitintos orkaitės ir užpurškus palaikomas kurį laiką. Jei naudočiau ant šalto orkaitės paviršiaus nepaskaičiusi instrukcijos, sakyčiau, kad priemonė neveiksminga. Žinoma, skirtingų gamintojų, skirtingi naudojimo nurodymai. Todėl BŪTINA jais vadovautis.

Stipriai prikibusius nešvarumus padeda nugremžti kempinėlė su abrazyvu, vengti naudoti žalia ar juoda šiurkštuma, jos stipriai raižo. Galima panaudoti gremžtuką 15-45 laipsnių kampu, su papildoma priemone, kuri palengvintų slydimą ir neraižytų.

Tiks ir plieno vilnos kempinėlė, kuri turi būti sutepta specialiu muilu. Ja puikiai nušveičiau orkaitės groteles, kurių pirolizės metu orkaitėje palikti negalima. Primenu, kad orkaitės valymo ceremoniją rasite paspaudę ČIA.

Ankstesnius mano straipsnius apie paprastą namų priežiūrą galite perskaityti paspaudę ČIA.

Daugiau Tomos Šokelės patarimų galite rasti @susitvarkyk „Instagram“ paskyroje.

#SUSITVARKYK, ir viskas bus gerai!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)