Per savo namų tvarkos organizavimo patirtį išmokau kelias auksines taisykles, padedančias palaikyti tvarką prieskonių stalčiuje ar spintelėje.

Jau kelerius metus mūsų namuose prieskoniai yra laikomi stalčiuje. Užsukamuose nedideliuose stiklainėliuose. Pipirai bei druska supilti į jiems skirtus malūnėlius. Laikomi taip pat paguldyti stalčiuje arba medinėje dėžutėje šalia kaitlentės.

Prieskonių naudojame gana nemažai. Jie yra sužymėti lipniomis etiketėmis. Kad stalčiuje išlaikyčiau tvarką ir prieskonių indeliai nesiridinėtų, panaudojau stalčiams skirtą įrankių padėklą, kuris identiškai tiko pagal reikiamus matmenis.

Siekiant prieskonius susiorganizuoti, kad būtų patogu, labai svarbu atskirti praplėštas ir naujas pakuotes. Ne retai pastebiu, kaip vienoje krūvoje atsiduria nauji ir jau anksčiau pradėti naudoti prieskoniai. Taip galime pražiopsoti prieskonių galiojimo laiką, o vykdami į parduotuvę tiksliai nežinome, kokių prieskonių jau turime ir kokių mums trūksta.

Be abejonės, vengti emocinio prieskonių pirkimo, kai galvoje sukuriame kulinarinį šedevrą, kuris taip niekuomet ir neatsiduria ant mūsų pietų bei vakarienės stalo. Pagaliau, apskritai pamirštame, kad tokius prieskonius turime. Jie užima vietą ir kelia sumaištį prieskonių lentynoje.

Kad prieskonius galėtume susiorganizuoti tinkamai, greičiausiai mums prireiks papildomo inventoriaus: dėžučių, stalčiams skirtų ar sukamų padėklų. Kelios variacijos, kaip galima laikyti prieskonius, kad atidarius spintelę būtų lengva juos surasti.

Ankstesnius mano straipsnius apie paprastą namų priežiūrą galite perskaityti paspaudę ČIA.

Daugiau Tomos Šokelės patarimų galite rasti @susitvarkyk „Instagram“ paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)