Jau ne kartą esu minėjusi, jog idealiai suorganizuotų paviršių bei erdvių, it Pinterest pateikiamose nuotraukose, neverta siekti. Ten slypi nemažai apgaulės, kuri gerokai skatina vartojiškumą. Iš tiesų, savo namų virtuvės tvarką galime susiorganizuoti pritaikę vos keletą nebrangių ir greitų sprendimų.

Pirmiausia, visi virtuvėje esantys daiktai turėtų būti ištraukti į dienos šviesą ir sugrupuoti. Geriausia, kai vienos rūšies daiktai yra vienoje vietoje, nepabirę per visus stalčius ar spinteles.

Dažnai naudojami daiktai turėtų būti lengvai pasiekiami. Tačiau tai nereiškia, kad jais derėtų nukrauti visą virtuvės stalviršį. Tikrai ne. Taip prarandame vietą maisto apdorojimui, serviravimui. Taip pat sukuriame ir vizualinės netvarkos įspūdį, kuris lyg triukšmas, mus ima varginti.

Dažnai spintelės bei stalčiai neatitinka mūsų poreikių. Tai lentynos per plačios, per aukštos. Stalčiaus erdvė ne iki galo išnaudojama. Kad ir kiek besitvarkytume, tvarkos vis tiek nėra. Kad ji atsirastų ir išliktų ilgam, pasitarnaus stalčių bei spintelių priedai.

Tvarka virtuvėje

Štai keletas pavyzdžių, kaip stalčių priedai keičia ne tik tvarką stalčiuose ar spintelėse, bet ir taupo mūsų laiką.

Įstatoma lentynėlė

Lyg ir smulkmena, tačiau sprendžia eilę klausimų. Sunku jos paskirtį aprašyti, lengviau perteikti naudojant praktiškai (žemiau pateikiu trumpą video). Yra skirtingų dydžių, gali būti montuojamos vienos ant kitų. Padės išnaudoti aukštas spinteles ar gilius stalčius. Bus pritaikomos ne tik virtuvėje. Puikiai tiks tiek vonioje, tiek darbo kambaryje ar sandėliuko lentynoms.


Dangčių laikiklis

Puodų ir keptuvių stalčius gali būti sutvarkomas akimirksniu. Tereikia panaudoti dangčių laikiklį, kuris sutaupys vietos. Puodai patogiai bus sudedami vienas ant kito. Prireikus paimami neišverčiant viso stalčiaus ar spintelės. Toks laikiklis pasitarnaus ir pjaustymo lentelių laikymui, keptuvėms bei jų dangčiams sudėti.

Tvarka virtuvėje
Tvarka virtuvėje

Padėklai į stalčius

Padėklus stalčiuose esame įpratę naudoti tik įrankiams susidėti. Savo namuose juos panaudojau prieskonių indeliams suguldyti (žemiau pateikiu video). Yra įvairių dydžių, tiek siauriems, tiek platesniems stalčiams. Tokie padėklai tiks ir vaistams laikyti, jei juos laikote stalčiuje. Tiks ir kanceliarinėms priemonėms, darbo stalo stalčiuje susidėti. Aš patogią virtuvę įsirengiau su IKEA pagalba.


Ankstesnius mano straipsnius apie paprastą namų priežiūrą galite perskaityti paspaudę ČIA.

Daugiau Tomos Šokelės patarimų galite rasti @susitvarkyk „Instagram“ paskyroje.

#SUSITVARKYK, ir viskas bus gerai!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)