„Daug metų dešiniajame Neries krante stūksojo bene vienintelis toks tarybinų laikų statybos aukštas „Lietuvos“ viešbučio pastatas. Šiandien šis objektas yra renovuotas, o greta susiformavo naujas modernių aukštybinių pastatų kvartalas.

Bet iki šiol šioje modernių „stiklainių“ gatvėje, kaip koks svetimkūnis, išliko 16 aukštų daugiabutis monolitinis namas. Jo išvaizda viską ir pasako apie jį. Ir, tiesą sakant, visus tuos metus, kai vystėsi Konstitucijos prospekto kvartalas, šis „stebuklas“ labai stipriai ir akivaizdžiai rėžė akį“, – socialiniuose tinkluose rašo vicemeras.

Jis tęsia, kad šiandien pagaliau buvo patvirtinta, kad minimas 16 aukštų monolitinis daugiabutis bus renovuotas.

„Su Remigijumi Šimašiumi ne kartą šnekėjome, kad tą svetimkūnį reikia kuo greičiau išoperuoti. Jei nenugriaunat, tai bent modernizuojant. Bet namas privatus, būtų savininkų daug, o ir savivaldybės kompetencija nėra visagalė. Visgi, gerai padirbėję, šiandien galime pranešti, kad šis daugiabutis Konstitucijos prospekte, jau netrukus bus prikeltas naujam gyvenimui. Ir tai nebus vien tik standartinė renovacija, o apims daug daugiau modernių ir išmanių sprendimų. Nuo saulės jėgainių įrengimo pastato fasade iki visiškai savarankišku apsirūpinimu energija“, – tikina V. Benkunskas.

Pasak vicemero, daugiabučio gyventojai pasiryžo investuoti į namo atnaujinimą. Taip pat prie projekto prisideda verslo organizacijos ir Vilniaus miesto savivaldybės komanda.

„Ačiū šio namo gyventojams, kad pasiryžo investuoti į savo turto atnaujinimą. Ačiū verslo kompanijoms, subsidijavusioms savo įrenginius ir kompetencijas šiam namui. Ačiū „Atnaujinkime miestą“ komandai už šio projekto blogą ir realizavimą“, – įraše rašo vicemeras.

Daugiabutis statytas 1989 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)