Populiariausios mikropluošto šluostės

Jau kuris laikas į rinką įžengė mikropluošto šluostės. Panagrinėkime, kodėl būtent jos užėmė didžiausią vietą rinkoje. Mikropluošto siūlas yra pasišiaušęs, kaip ežys, nors plika akimi to galime ir nematyti.

Dygliuotas mikropluošto siūlas prie savęs pritraukia daugiau nešvarumų, juos saugiai siūle „užrakina” ir nepaleidžia atgal ant paviršiaus. Taip valant dulkes, jos nėra velkamos paviršiumi, o saugiai tupi šluostėje. Ši mikropluošto savybė leidžia surinkti net 95 – 99,9 proc. ant paviršiaus esančių nešvarumų ir mikroorganizmų.

Šluostės

Ir tą gali padaryti kokybiška mikropluošto šluostė, kuriai nereikia jokių papildomų nano ar kitų dalelių. Mikropluošto šluoste dulkes galime valyti ir sausu, ir šlapiu būdu.

Jei palygintume mikropluošto ir medvilnės audinių siūlus, pastarasis yra apvalus bei lygus, todėl neturi savybės pritraukti nešvarumų, kokią turi mikropluoštas, dėl savo pasišiaušusio siūlo.

Mikropluošto šluosčių skirtumai

Tik artimiau susipažinusi su švaros priemonėmis prekiaujančios įmonės „Manjana” asortimentu sužinojau, kad mikropluošto šluosčių yra ne dvi ir ne trys. Pateikiu, kokie yra mikropluošto šluosčių pasirinkimai bei jų skirtumai.

Standartinė mikropluošto šluostė

Stipriai pasišiaušęs audinys. Tai leidžia surinkti daugiau nešvarumų ir mikroorganizmų. Gali būti naudojama tiek drėgna, tiek sausa. Sunkiau paleidžia į save surinktus nešvarumus. Dažniausiai, kuo nemalonesnė paimti į rankas, tuo kokybiškesnė, nes siūlas bus stipriai pasišiaušęs ir surinks daug nešvarumų, kibs prie sausų mūsų rankų.

Šluostės

Mikropluošto šluostė stiklams, veidrodžiams, blizginimui

Itin kokybiškas audinys, Premium klasė, nepalieka pluošto dalelių ant blizginamo paviršiaus, labai gerai sugeria vandenį. Naudojama sausa. Mano pati geriausia turėta blizginimo šluostė.

Šluostės

Impregnuotos mikropluošto šluostės

Visiems paviršiams valyti, naudojama drėgna. Kol nesudrėkinta – kieta ir grubi. Puikiai surenka ir greitai paleidžia nešvarumus. Po valymo dažnai nebereikia blizginti veidrodžių, stiklų ar spintelių fasadų, nes nepalieka vandens pertekliaus ir pluošto dalelių. Absoliuti favoritė ne tik mano namuose, bet ir mano socialinių tinklų auditorijos tarpe. Privalumas tas, kad šluostės impregnavimas išlaiko visas mikropluošto savybės ir papildomai suteikia galimybę greitai paleisti nešvarumus. Tai reiškia, kad lengvai bus išplaunama.

Šluostės

Neaustinis mikropluošto audinys

Šis audinys yra visiška naujiena mano horizonte. Šluoste pagaminta nauja technologija. Surenka 99,9 proc. mikroorganizmų. Nepalieka audinio plaušelių ant valomo paviršiaus. Pažymėta NORDIC ECOLABEL ženklu. Kas žymi ne tik šluostės, bet ir viso jos gamybos proceso tvarumą. Toks ženklinimas prideda papildomos informacijos, kad ji bus itin ilgaamžė ir draugiška gamtai. Ir jei mums atrodo, kad šluosčių gamybos srityje mokslo nevyksta, jis vyksta. Dar ir koks. O ant šluostės yra visa unitazo paviršiaus valymo instrukcija, nuo ko reikėtų pradėti. Bet apie tai pakalbėsime kitą kartą.

Šluostės

Laikiklis su valymo bei blizginimo šluostėmis

Šį laikiklį ne kartą esu mačiusi prekybos centruose, kai valytojos valo stiklinius turėklus ar blizgina veidrodžius. Na ir laimikis, sakyčiau. Ypač dabar, artėjant langų valymo sezonui bei generalinei namų tvarkai, kai valysime sienas ir lauksime Velykų. Viena šluostė nuvalys nešvarumus nuo paviršiaus, kita - nusausins ir nublizgins. Puikiai tiks ne tik horizontaliems, bet ir vertikaliems paviršiams valyti: sienoms, veidrodžiams, stiklinėms pertvaroms, langams, baldų fasadams, laiptų stikliniams turėklams ir kt.

Šluostės

Pirštinė sausam dulkių valymui

Labai nekantravau išbandyti ir susidaryti nuomonę apie sauso valymo pirštinę. Iš anksto buvau nusiteikusi skeptiškai, bet. Ji man labai patiko valant apvalius mūsų namo rąstus. Surenka daug nešvarumų ir apima didelį paviršiaus plotą. Patogi vertikaliems ir horizontaliems paviršiams valyti.

Šluostės

Dulkių šluotelė ilga rankena

Geriausia, kai šluotelės rankena yra teleskopinė. Tuomet bus galima pasiekti aukščiau esančius paviršius. Mano pamėgta itin aukštų arba žemų paviršių valymui: grindjuostėms, jungikliams, paveikslų rėmams, lempų gaubtams, radiatoriams ir ertmėms už jų, voratinkliams susirinkti, durų staktų apvadams nuvalyti. Žinoma, ji renka dulkes, naudojama sausa. Dėmių ar kitų tokio tipo nešvarumų nuo paviršiaus nenuvalys. Bet prieš tai minėtų paviršių valymui sutaupys nemažą dalį laiko.

Šluostės

Mikropluošto šluosčių priežiūra

Kaip jau ir minėjau, mikropluošto siūlas pasišiaušęs, kaip ežys, todėl šluosčių plovimui negalima naudoti minkštiklių, taip mikropluoštas praranda savo savybes. Taip pat nenaudoti su balikliais. Šluostės paskirtis valyti paviršius, surinkti mikroorganizmus bei nešvarumus, todėl praskalauti po tekančiu vandeniu ar kibire jų nepakanka. Bent vieną kartą per savaitę reikėtų išplauti Skalbimo mašinoje, aukštesnėje nei 60 laipsnių temperatūroje. Mano rodytos šluostės aukštos temperatūros nebijo ir gali būti skalbiamos 90-95 laipsnių temperatūroje. Tokioje aš ir skalbiu.

Kaip išsirinkti tinkamą šluostę?

Rinkoje yra iš tiesų nemažas šluosčių pasirinkimas. Kai kurių kainos prasilenkia su logika, o svarbiausia - teigiamo rezultato ne visuomet suteikia. Todėl prieš perkant pasidomėkite ne tik gamintojo pateikiama informacija, bet ir vartotojų atsiliepimais. Gerą šluostę nebūtinai atspindi jos kaina. Tačiau kokybiškesnė šluostė, kuri tarnaus dešimtmečius, jei bus tinkamai prižiūrima, turės kiek aukštesnę kainą lyginant su kitomis, to paties tipo šluostėmis. Tačiau ji neturėtų kainuoti keliasdešimties eurų. Šluostes rinktis pagal namuose esamus paviršius. Tačiau standartiškai reikės po šluostę kiekvienai namų erdvei: voniai ir tualeto patalpai, virtuvei, kambariams bei šluosčių blizginimui.

Kodėl šluostės yra skirtingų spalvų?

Viešajame sektoriuje, siekiant išvengti kryžminės taršos, naudojamos skirtingų spalvų šluostės skirtingoms erdvėms valyti. Tai nurodo įstaigos vidaus taisyklės, tačiau dažniausiai: raudona šluostė – sanitarinėms patalpoms valyti, mėlyna – administracinėms, bendrosioms patalpoms, žalios ir geltonos spalvos – virtuvei.

Ankstesnius mano straipsnius apie paprastą namų priežiūrą galite perskaityti paspaudę ČIA.

Daugiau Tomos Šokelės patarimų galite rasti @susitvarkyk „Instagram“ paskyroje.

#SUSITVARKYK, ir viskas bus gerai!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)