Virtuvė yra ta vieta, kurioje praleidžiame nemažą dalį savo laiko. Tai ne tik maisto gamybos vieta, bet ir pašnekesių erdvė, prisiminimų dirbtuvės.

Ar yra tekę iš spintelės galo traukti miltus ir ant grindų paberti cukrų? Man yra, eina sau. Nemalonu, norėjosi, kaip greičiau, o išėjo, kaip visada. Drąsiai galima sakyti tvarkingai organizuota virtuvė taupo ne tik vietą, bet ir brangų mūsų laiką.


Kai rinkomės virtuvę savo namams, žinojau, tai bus gražuolis pilkas komplektas su auksinėmis rankenėlėmis. Jo fasadas patrauklus akiai, lengvai prižiūrimas. Spintelių stalčiai ir matmenys atitinka visus siūlomus priedus organizuotai virtuvės tvarkai palaikyti.
Virtuvės tvarka

Žinojau, kad IKEA rasiu reikiamo dydžio dėžučių, padėklų į stalčius, indų biriems produktams ir kitų priedų savo virtuvei. Jei planuojate virtuvės renovaciją ar įsirenginėjate naujus namus, verta atkreipti dėmesį, kaip organizuositės tvarką stalčiuose ar spintelėse. Buityje taps lengviau.

Virtuvės tvarka

Iš tiesų, virtuvės organizavimas yra gana plati tema ir į vieną tekstą netilpsiu. Todėl šiandien dalinuosi pagrindinėmis organizuotos virtuvės taisyklėmis. Bei pokyčių nuotraukomis, kaip tinkamas inventorius įveda daugiau tvarkos.

Spintelėse ir stalčiuose tvarką padeda palaikyti dėžutės

Virtuvės tvarka

Dėžutes su dangčiu geriausia rinktis tuomet, kai reikia išnaudoti spintelės aukštį. Tuomet jas galima dėti vieną ant kitos. Atviros dėžutės yra tinkamos ir stalčiams, kai norisi daiktus laikyti pagal grupes. O prireikus greitai išimti ne tik reikiamą daiktą ar produktą, bet ir visą dėžutę.

Virtuvės tvarka

Dėžutes virtuvėje geriausia naudoti tvirto plastiko arba pintas iš natūralių medžiagų. Sausiems ir švariems produktams, kurie neišbėgs bei neišteps dėžučių – medinės ar pintos dėžės. Jos puikiai tiks ten, kur atviros erdvės, norisi jaukumo bei grožio.

Virtuvės tvarka

Vengti vietose kur yra daug drėgmės, riebalų bei skysčių. Plastikines dėžutes geriausia naudoti ten, kur išbėga padažai, aliejai, kad būtų galima išvalyti.

Virtuvės tvarka

Tiks naudoti drėgnose patalpose. Kad dėžutes būtų patogu išimti, pakelti, nešti, angos dėžutėms paimti – svarbus elementas.

Virtuvės tvarka
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)