Jei tik yra galimybės, unitazo vidų ir išorę reikėtų prižiūrėti keletą kartų per savaitę. Išorinį unitazo paviršių dezinfekuoti galime namų sąlygomis pasigamintu universaliu valikliu, kuriuo dalinausi praėjusią savaitę. Receptą galite rasti ČIA.

Unitazo valymui naudojami rūgštiniai valikliai, kurie naikina bakterijas, valo kalkes bei rūdis.

Namų sąlygomis gaminamų WC bombų receptą, su autorių leidimu pasiskolinau iš UOGA UOGA knygos „100% NATŪRALU”, pagal šią knygą, su dukra gaminome ir vonios bombas, labai patiko. Jų receptą galite rasti ČIA.

WC BOMBŲ SUDĖTIS:

  • 1 stiklinė maistinės sodos;
  • 1/4 stiklinės citrinų rūgšties;
  • 1/4 stiklinės kukurūzų arba bulvių krakmolo;
  • 2 a.š. vandens;
  • 50 lašų eterinio aliejaus (citrinų, rozmarinų, eukaliptų, pipirmečių).
WC bombų gamyba


GAMINIMO EIGA:

Sumaišome sausus ingredientus: sodą, citrinų rūgštį bei krakmolą. Įlašiname eterinio aliejaus. Viską gerai išmaišome. Supilame vandenį, tolygiai paskirstome ant paviršiaus, Galime purkšti. Ir greitai išmaišome masę. Bandome formuoti rutuliukus. Jei masė nelimpa, įpilame dar kelis lašus vandens. Nereikėtų padauginti, nes masė taps per skysta.

WC bombas galime formuoti spaudžiant masę delnais, naudojant silikoninę formą ar šaukštą. Jei spausite delnais, naudokite pirštines, kad neišsausėtų rankos arba rankas gausiai patepkite kokosų aliejumi, rankų kremu.

WC bombų gamyba

Man greičiausiai einasi naudojant šaukštą arba silikoninę formelę. Delnais lipdyti ne itin patinka, negaliu pasigirti kruopštumu.

Formas paliekame džiūti 1-3 dienas. Priklauso nuo kambario temperatūros, bei bombų dydžio. Maniškės buvo pasiruoštos naudoti per geras dvi valandas.

Paruoštas WC bombas sudedame į uždarą dėžutę ar sandariai užsukamą stiklainį. Lipnia etikete pažymime, kad tai WC bombos. Laikome saugioje, sausoje, vaikams nepasiekiamoje vietoje. Sunaudoti per 1 mėnesį.

Jei nenorite lipdyti WC bombų yra alternatyva. Dubenyje sumaišykite sodą, citrinų rūgštį bei eterinį aliejų. Sudėkite į uždaromą stiklainį. Soda naudojama sausa puikiai šveičia, citrinos rūgštis padeda nuvalyti kalkes, rūdis bei kitus nešvarumus, o eterinis aliejus suteikia kvapą bei perduoda savo turimas savybes. Milteliais apibarstykite vidinius unitazo kraštus, palikite 5-10 min., pašveiskite tualeto šepečiu ir nuleiskite vandenį.

Ankstesnius mano straipsnius apie paprastą namų priežiūrą galite perskaityti paspaudę ČIA.

Daugiau Tomos Šokelės patarimų galite rasti @susitvarkyk „Instagram“ paskyroje.

#SUSITVARKYK, ir viskas bus gerai!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)