Kad ja rūpintis būtų kuo lengviau, tvarkymosi sistema gali būti išeitis. Ji padeda formuoti įgūdžius, įtraukti visus šeimos narius ir džiaugtis rezultatais. Jau aptarėme kasdienės namų ruošos darbus, kuriuos atliekame per dieną:

Paspaudę ant kiekvieno įvardinto darbo, galėsite skaityti apie tai plačiau ir atrasti tinkamus patarimus bei juos pritaikyti sau.

Sistemingas planavimas – tai gairės, kuriomis vadovaujantis sutaupoma laiko, atsiranda aiškumas visiems.

Mano tinklalapyje rasite ne tik „Kasdieninės namų tvarkymo rutinos atmintinę”, bet ir kitas paruoštas atmintines, padedančias susikurti savo tvarkymosi sistemą. Jas nemokamai galite atsisiųsti paspaudę ČIA. Sąrašas kaskart atnaujinamas.

Tvarkymasis namuose su Toma

Mano sistema tokia: kasdieninės namų tvarkymo rutinos darbai + vienas papildomas savaitinis namų tvarkymo darbas, kuris kiekvieną dieną yra skirtingas:

Pirmadienis: vonios kambario valymas;
Antradienis: dulkių valymas;
Trečiadienis: grindų siurbimas;
Ketvirtadienis: grindų plovimas;
Penktadienis: visi taškai ant “i”;
Šeštadienis: patalynės ir rankšluosčių keitimas;
Sekmadienis: poilsio diena.

Juos atlikti užtrunka 15-30 minučių. Jei viskam paskirčiau tik vieną dieną, prireiktų nemažai kantrybės ir ištvermės. O skiriant šiek tiek laiko kasdien – namai atrodo visada tvarkingi.

Dalinuosi savo tvarkymosi sistema, nes man ji padėjo atrasti lengvumą besitvarkant. Tai gali būti tik gairės, padedančios jums ieškant savo tvarkymosi rutinos. Šiuos darbus rekomenduojama atlikti kartą per savaitę. Pamėginkite sudaryti tvarkymosi rutiną, atitinkančią jūsų poreikius.

Ankstesnius mano straipsnius apie paprastą namų priežiūrą galite perskaityti paspaudę ČIA.

Daugiau Tomos patarimų galite rasti @susitvarkyk „Instagram“ paskyroje.

#SUSITVARKYK, ir viskas bus gerai!

„Delfi Būstas“ pristato naują rubriką „SUSITVARKYK su Toma“, kurioje tinklaraštininkė, verslininkė, švarių, tvarkingų ir laimingų namų ekspertė Toma Šokelė kiekvieną savaitę dalinsis patarimais kiekvienam iš mūsų padėsiančiais namų tvarkymąsi paversti malonumu!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)