Šeimose, kuriose auga vaikai, dažnai skalbimo mašina įjungiama kas dieną. Užtenka vos kelis kartus nukelti šį tvarkymosi darbą, kad skalbinių dėžėje būtų daugiau nei švarių rūbų spintoje. Siekiant sumažinti rūpestį, jog nebus kuo apsirengti, rekomenduojama drabužių skalbimu pasirūpinti kiekvieną dieną. Savaitgalį liks tik pasirūpinti patalynės ir rankšluosčių plovimu.

Drabužių skalbimas turint elektrinę džiovyklę:

  • Skalbimas baigtas tik tuomet, kai drabužiai sulankstomi ir sudedami į vietas;
  • Jei žinote, kad tą dieną nespėsite sulankstyti, kol jie dar šilti, skalbimo nepradėkite;
  • Nevenkite daryti mažų skalbimų.


Patarimas: įjunkite skalbimo mašiną prieš einant į darbą ar trumpam išvykstant iš namų. Grįžę pakraukite į džiovyklę. Prieš einant miegoti pasirūpinkite, kad sausi rūbai būtų sulankstyti ir sudėti į savo vietas. Leiskite, kad jums padėtų ir kiti šeimos nariai.

Tvarkymasis namuose

Drabužių skalbimas, džiaustant rūbus naudojant įprastą džiovyklą:

  • Geriausia susikurti savo drabužių skalbimo rutiną. Išdžiaustymas ir nukabinimas užima nemažai laiko. Dažnai skalbiniai džiūva visą parą. Peržvelgę šeimos dienos rėžimą, pasirinkite tinkamiausią laiką dienoje atlikti šiuos darbus;
  • Plaunant rūbus šaltame vandenyje, galima skalbti tiek šviesius, tiek tamsius vienu metu. Taip skalbiniai nenusidažo, o ir skalbimo mašiną teks įjungti rečiau;
  • Svarbiausia yra nepersistengti, kad skalbimas netaptų streso šaltiniu ar nemalonia veikla.


Jei planuoja pas jus apsistoti svečiai su nakvyne, prieš jiems atvykstant pasirūpinkite, kad kuo mažiau liktų nešvarių rūbų. Jiems išvykus, teks papildomai skalbti patalynę, rankšluosčius. O jei planuojate iškeliauti patys, nepamirškite taip pat tuo pasirūpinti.

Tvarkymasis namuose


Skalbinių lyginimas:
  • Neturėti lyginimo reikalaujančių drabužių;
  • Išdžiaustant šlapius drabužius gerai išpurtyti ir pakabinti ant džiovyklės taip, kad liktų kuo mažiau audinio raukšlių;
  • Naudoti elektrinę džiovyklę su garų funkcija;
  • Būna, kad skalbiniai lieka skalbimo mašinoje visą dieną. Nemalonus kvapas atsiranda iškart jų neišėmus, ne dėl švarių skalbinių. Tai ženklas, kad pats metas kruopščiai išvalyti skalbimo mašinos būgną, skalbikliams pilti skirtus stalčius, filtrus.


Skalbimas nėra šventė, kurią reikia švęsti tik savaitgalį. Tai yra kasdieninis tvarkymosi rutinos darbas. Pasirūpinkite, kad savaitgaliais galėtumėte kuo daugiau turėti laisvo laiko.

Tvarkymasis namuose

Apie alternatyvias skalbimo priemones galite rasti daugiau informacijos paspaudę ČIA. O ankstesnius mano straipsnius apie paprastą namų priežiūrą galite perskaityti paspaudę ČIA.

Daugiau Tomos patarimų galite rasti @susitvarkyk „Instagram“ paskyroje.

#SUSITVARKYK, ir viskas bus gerai!

„Delfi Būstas“ pristato naują rubriką „SUSITVARKYK su Toma“, kurioje tinklaraštininkė, verslininkė, švarių, tvarkingų ir laimingų namų ekspertė Toma Šokelė kiekvieną savaitę dalinsis patarimais kiekvienam iš mūsų padėsiančiais namų tvarkymąsi paversti malonumu!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)