Kad nešvariais indais nebūtų nukloti visi virtuvės paviršiai, pasistenkite laikytis kasdienės rutinos ir tai nebus bėda.

Jei tik yra galimybė, ir, jei dar neturite, pagalvokite apie indaplovės įsigijimą. Ar kada susimąstėte, kiek laiko praleidžiate besirūpindami, kad indai būtų vėl švarūs? Kiek tam energijos ir išteklių sunaudojate? Indaplovė - mano namų pagalbininkė. Jai sugedus, tikrai galiu nustoti gaminti maistą ir nebejaučiu jokio alkio. Prisipažinsiu, nemėgstu plauti indų.

Kai namuose yra indaplovė, indų priežiūra gerokai paprastesnė:

  • Ryte, prieš pradedant ruošti pusryčius, iškraustote švarius indus iš indaplovės;
  • Dieną pildote indaplovę nešvariais indais;
  • Prieš einant miegoti, įjungiamas prietaisas, kad ryte švarius indus sudėtumėte į vietas;
  • Jei maisto gamyba vyksta dažnai, o ir šeima didelė, indaplovę junkite dažniau.
Maisto ruošimas ir indų plovimas


Pradėjus pusryčių ruošimą, kuomet indaplovė pilna, akimirksniu jūsų virtuvės stalviršiai bus nukloti nešvariais indais. Neliks vietos patogiam maisto gaminimui. Pagaliau, neliks malonumo suktis virtuvėje. O maistas mėgsta gerą nuotaiką.

Jei tenka indus plauti rankomis, prieš pradedant gaminti maistą, pasirūpinkite, kad plautuvė būtų tuščia. Ruošiant valgį, nešvarius indus ir įrankius dedame į plautuvę. Jei keptuvėje niekas nesvyla, ir nereikia nuolat maišyti puodo, juos plaukite, kol maistas kunkuliuoja ant viryklės ar orkaitėje.

Virtuvės tvarkymas

Laikantis šių patarimų, liks mažiau nešvarių indų po vakarienės. Bus didesnė motyvacija susitvarkyti, žinosite, kad ilgai neužtruksite. Ypač rekomenduoju išsiugdyti arba laikytis įpročio - tvarkyti virtuvę, kol gaminame maistą. Pilnu skrandžiu judėti gerokai sunkiau.

Dar viena svarbi smulkmena - indai turėtų būti laikomi patogioje vietoje: juos iškraustant iš indaplovės, bus paprasčiau sudėti į vietas. Taip pat ir plaunant rankomis, atraskite virtuvėje tinkamą vietą, kad būtų patogu sudėti indus išdžiūvimui.

Maisto ruošimas ir indų plovimas

Atliekant šį darbą rankomis, naudokite kempinėlę arba šepetėlį su rankena. Pastarąjį patogu naudoti plaunant puodus ir keptuves. Virtuvės paviršiams nuvalyti naudokite šluostę. Nepamirškite tinkamai prižiūrėti indų plovimo kempinėlių ar šepetėlių:

  • Švariai išplauti ir paruošti kitam naudojimui;
  • Gerai nusausinti pasinaudojus;
  • Plauti skalbimo mašinoje, ne žemesnėje nei 60 laipsnių temperatūroje;
  • Kai kurios kempinėlės ir šepetėliai yra tinkami plauti ir indaplovėje;
  • Laiku pakeisti;
  • Jei yra galimybė, rinktis aplinką tausojančius.

Indams plauti, ir rankomis, ir indaplovėje, pasistenkite naudoti natūralesnes priemones. Šiuo metu tikrai yra iš ko rinktis. Tokiu būdu mažiau cheminių medžiagų paklius į mūsų vandenis.

Tvarkymasis virtuvėje

Ankstesnius mano straipsnius apie paprastą namų priežiūrą galite rasti paspaudę ČIA.

Daugiau Tomos patarimų galite rasti @susitvarkyk „Instagram“ paskyroje. #SUSITVARKYK ir viskas bus gerai!

„Delfi Būstas“ pristato naują rubriką „SUSITVARKYK su Toma“, kurioje tinklaraštininkė, verslininkė, švarių, tvarkingų ir laimingų namų ekspertė Toma Šokelė kiekvieną savaitę dalinsis patarimais kiekvienam iš mūsų padėsiančiais namų tvarkymąsi paversti malonumu!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)