Tęsiant kasdienės tvarkymosi rutinos temą, šįkart aptarsime, kaip tinkamai tikrinti ir prižiūrėti grindis kiekvieną dieną.

Kasdienis grindų patikrinimas – nėra visų namų siurbimas ar jų plovimas. Tai laiku sušluoti, susiurbti ar nuvalyti nešvarumai. Po maisto gaminimo virtuvėje, šeimos susibūrimų prie valgomojo stalo, prieškambaryje – po tortų kepimo festivalio smėlio dėžėje.

Grindų patikrinimas ir sutvarkymas trunka vos kelias minutes. Jį gali atlikti ir suaugę, ir savarankiškumo besimokantys vaikai.

Tvarkymasis

Šis kasdienis darbas leis lengviau atsikvėpti. Jei grindų nešvarumus sutvarkome iš karto, visų grindų siurbimas ir plovimas tampa darbu vieną kartą per savaitę. Kaip tai pavyksta, kalbėsime prie savaitinių namų valymo/tvarkymo rutinos darbų.

Kasdieniniai grindų priežiūrai galime naudoti:

Grindų šluotelę;
Siurblį - šluotą;
Grindų šepetį su purkštuku;
Mikropluošto šluostę.


Geriausia pasirinkti vieną ar kelis mėgstamiausius grindų priežiūros įrankius. Bus patogiau, jei laikysime lengvai pasiekiamoje ir prieinamoje vietoje. Prireikus galėsime greitai jais pasinaudoti.

Įrankius reikėtų rinktis pagal namų grindų dangą, biudžetą, garso rėžimą. Pastarasis kriterijus aktualus šeimoms, auginančioms mažus vaikus ar augintinius.

Greitam dėmių nuo grindų nuvalymui galima pasigaminti veiksmingą valiklį iš natūralių medžiagų.

Receptas:

450 ml šilto vandens;
100 ml acto;
140 ml degtinės;
3 - 4 lašai indų ploviklio;
5 -10 lašų mėgstamo eterinio aliejaus.

Tvarkymasis namuose

Visus ingredientus supilti į buteliuką su purkštuku. Prieš naudojant suplakti, kad susimaišytų visos sudedamosios dalys. Sunaudoti per 30 dienų. Tinka ne tik grindų dėmėms, bet ir virtuvės paviršiams valyti. Nenaudoti ant stiklų bei veidrodžių.

Namų tvarkymosi kasdieninė rutina neturi būti varginanti. Ją atliekant, reikėtų skirti 10-15 minučių kiekvienam darbui. Tvarkantis kasdien po truputį, tai gali tapti maloniu įpročiu.

Kitos savaitės straipsnyje tęsiu kasdieninės namų tvarkymosi rutinos aptarimą ir pasidalinsiu patarimais apie paviršių valymą.

Ankstesnius mano straipsnius apie paprastą namų priežiūrą galite rasti paspaudę ČIA.

Daugiau Tomos patarimų galite rasti @susitvarkyk „Instagram“ paskyroje. #SUSITVARKYK ir viskas bus gerai!

„Delfi Būstas“ pristato naują rubriką „SUSITVARKYK su Toma“, kurioje tinklaraštininkė, verslininkė, švarių, tvarkingų ir laimingų namų ekspertė Toma Šokelė kiekvieną savaitę dalinsis patarimais kiekvienam iš mūsų padėsiančiais namų tvarkymąsi paversti malonumu!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)