Ypatingų reikalavimų kuriamam interjerui užsakovai nekėlė. Norėjo šviesių, jaukių namų su tvarkingos prabangos poskoniu. Nors būstas nemažas, jame nebuvo numatyta vietų drabužinėms, o žemąsias erdves namo šonuose, kur šlaitinis stogas nužemėja, projekto architektai ketino aklinai uždaryti. Interjero autorė įvertino situaciją ir įrengė šiose vietose talpias drabužines bei atskirą skalbimo patalpą – šiuo sprendimu užsakovai liko labai patenkinti, nes paprastai tokioms erdvėms nelieka vietos, o jos labai reikalingos.

Interjeras su oranžinėmis detalėmis / Autorius: studija „Prusta“ (Ieva Prunskaitė)

Kitas svarbus sprendimas buvo išplėsti miegamąjį ir vonios kambarį. Kadangi abi patalpos visai nedidelės, buvo nuspręsta jas sujungti, o zonas atskirti neaukšta lenkta sienute. Taip šios dvi erdvės vizualiai išsiplėtė, miegamasis įgavo tauraus erdvumo ir prašmatnumo, o vonios kambarys įgijo langą, pro kurį atsiveria puikus vaizdas. Šių patalpų spalvų ir medžiagų gama taip pat labai vientisa, be jokių dramatiškų kontrastų, harmoningai papildanti viena kitą. Sumanymas sujungti erdves šiuo atveju pasiteisino dar ir dėl to, kad abu miegamojo gyventojai kartu keliasi ir gulasi, tad vienas kitam netrukdo naudotis vonia ar miegamuoju.

Interjeras su oranžinėmis detalėmis / Autorius: studija „Prusta“ (Ieva Prunskaitė)

Grindys išklotos balinto ąžuolo parketlentėmis. Jos labai atsparios dėvėjimuisi. Užsakovai šiek tiek prisibijojo natūralios, beveik baltos medinės dangos, tad buvo pasirinktas itin atsparus grindų paviršius, tinkantis net sporto salėms. Kita dominuojanti apdailos medžiaga – natūralus riešuto lukštas durų, sienų skydų detalėms ir kai kuriems kitiems korpusiniams baldams.

Kadangi pirminė idėja buvo sukurti šviesų, vientisą interjerą su nesuskaidytomis erdvėmis, tai norėta, kad ir apšvietimas harmoningai įsilietų į interjerą, atliktų savo funkciją, tačiau pats savaime nebūtų pagrindinis akcentas. Svetainės lubose įrengta naujoviška Flos Running Magnet sistema – lubose įmontuotas minimalių gabaritų lovelis, į kurį prireikus galima įdėti prožektoriukus arba šviečiančius LED juostų modulius: srovė perduodama magneto principu, tad perstumdant ar keičiant šviesos elementus nereikia junginėti laidų.

Interjeras su oranžinėmis detalėmis / Autorius: studija „Prusta“ (Ieva Prunskaitė)

Interjero koloritas – šviesus, beveik baltas, miegamojo ir vonios erdvėje įgyjantis švelnių žemės atspalvių. Svorio baltam interjerui suteikia ekspresyvus ir šiltas natūralaus riešuto raštas bei natūralus oniksas – tobulas gamtos atspindys. Visa kita interjere kuriama taip, kad būtų ramus pagrindas, balta drobė svarbiems potėpiams. Vaikų kambariuose atsiranda daugiau spalvų, gyvybės, dramatiškumo. Vaikų vonioje pritaikytas metalizuotų plytelių ir betono derinys.