Atrodo, kad jose visada apstu natūralios šviesos.

Praktiškai kiekvienoje paryžietiškos virtuvės nuotraukoje pamatysime didelį langą, pro kurį į vidų nevaržoma sklinda šviesa. Ne visos Paryžiaus virtuvės turi didelius langus, tiesiog tos, kurios turi yra dažnai fotografuojamos, atsiduria įvairiose interjero svetainėse, o tada skaitytojos dūsauja ir įsivaizduoja, kad kiekviena Paryžiaus virtuvė yra šviesos nutvieksta stebuklų šalis.

Šaldytuvai maži

Paryžiaus virtuvėse šaldytuvai maži, dažnai – pusės įprasto šaldytuvo dydžio, kad tilptų po stalviršiu. Iš tiesų viskas Paryžiaus virtuvėse maža. Pačios virtuvės – stačiakampio ar L raidės formos, su mažomis kriauklėmis, taupant erdvę.

O štai Amerikoje net nuomojamuose būstuose visada stovi didelis šaldytuvas.

Dažnas reiškinys – indukcinės kaitlentės

Paryžiaus virtuvėse statomi ne tik maži šaldytuvai. Vietoje įprastų viryklių čia dažnai pamatysite indukcines kaitlentes. Ši technologija išpopuliarėjusi visoje Europoje. Indukcinės kaitlentės naudoja elektros energiją, padeda sutaupyti vietos.

Virtuvėje dažnai stovi ir skalbimo mašina.

Paryžiuje skalbimo mašina statomos ne į spintas, ne vonios kambaryje, o po stalviršiu virtuvėje. Čia ji – arti vandens mazgo, taigi lengvai pajungiama. Na ir taip sutaupoma vietos.

Dažnoje virtuvėje – daug įvairių spintelių

Tai nėra visuotinė tendencija, kita vertus, neretai Paryžiaus virtuvėje galima išvysti įvairių formų, dydžių, aukščių spintelių, lentynų. Neretai to prireikia slepiant vandens šildymo ir kt. prietaisus. Tokia eklektika turi savito žavesio, net jei spintelės pigios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)