Panevėžiečių mylimoje bažnyčioje šviečia ne tik centrinis altorius, bet ir marmuru išklotos grindys, dažais dar kvepiančios sienos.

Panevėžio Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje remontai prasidėjo pernai nuo grindų remonto. Medinės grindys buvo pakeistos marmurinėmis.

Tuomet bažnyčios klebonas Romualdas Zdanys naujienų portalui, JP prieš prasidedant remontui, pasakojo, kad grindims keisti skirta apie 110 tūkst. eurų, o marmuras grindims gautas iš Italijos ir Ispanijos.

Pasak bažnyčios klebono, pats svarbiausias darbas – atnaujintas pagrindinis altorius.

„Jį pašventino Panevėžio vyskupas Linas Vodopjanovas, vadovaudamasis II Vatikano 1962–1965 m. susirinkimu. Dabar jau turime naują iš graikinio marmuro ir paauksuotų medžio drožinių pagamintą centrinį altorių, atnaujintas grindis bei sienas. Tai dar ne visi darbai, kuriuos atlikome“, – sakė dvasininkas ir priminė, kad altorių projektavo architektas Alvydas Šeibokas, o gamino skulptorius iš Lenkijos.

Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčios klebonas R. Zdanys naujienų portalui JP vardijo, kokius darbus dar teks atlikti šventovėje.

„Dar turime restauruoti šoninius altorius, pakeisti suolus ir klausyklas. Šoniniai altoriai bus pradėti restauruoti lapkričio mėnesį, kai bus atlikti tyrimai, darbai suderinti su paveldosaugininkais. Suolai ir klausyklos bus pagaminti iš ąžuolo. Jie bus gaminami Garliavoje, o šoninius altorius restauruos individuali Vytauto Kubiliaus restauravimo įmonė“, – detalizavo darbus dvasininkas ir teigė, kad visus darbus planuojama baigti iki Kalėdų. Darbai bažnyčiai kainavo apie 450 tūkst. eurų.

Dabartinė šv. Petro ir Povilo bažnyčia pastatyta 1885 metais.

Bažnyčia neoromaninė, bazilikinė, stačiakampio plano (52×26 m), su pusapskrite apside, dvibokštė. Vidus 3 navų, yra 3 altoriai.

Šventoriaus tvora plytų mūro ir metalinio tinklo.