Prieš leisdami sunkiai uždirbtus pinigus dar vienam baldui, nepatingėkite užduoti sau šių aštuonių klausimų.

Ar iš tikrųjų galiu sau tai leisti?

Prieš apmokėdami už pirkinį savo mokėjimo kortele ar pervesdami pinigus iš taupomosios sąskaitos, paklauskite savęs, ar norimas baldas iš tiesų vertas lindimo į skolą. Labai tikėtina, kad atsakymas bus neigiamas.

Ar man tikrai reikia šio baldo?

Kai jau apsispręsite, galite sau leisti įsigyti šį baldą ar ne, antras labai svarbus klausimas skamba taip: ar man iš tiesų reikia jo? Nors labai lengva pasimesti svajonėse ir pasiduoti pagundai įsigyti šiuolaikinę sofą, jeigu jūsų trivietė senoji vis dar laikosi puikiai, greičiausiai būtų protinga taupyti pinigus naujai, kai jos iš tiesų prireiks.

Kiek laiko jį naudosiu?

Vienas iš klausimų, kurie padės jums apsispręsti, ar iš tiesų reikia vieno ar kito daikto: kaip ilgai jį ketinate naudoti? Žinoma, tas šiuolaikiškas rašomasis stalas atrodo daugiau nei tobulai, tačiau ar jums jo vis dar reikės praėjus vos vieneriems metams? Jeigu atsakymas neigiamas, tuomet pataupykite savo pinigus.

Ar žinau, kur jį statysiu?

Padarykite sau paslaugą ir išmatuokite savo dabar turimus baldus (taip pat ir kambarį, kuriame jie stovi). Taip jūs aiškiau įsivaizduosite, kiek erdvės yra likę ir ar naujas baldas apskritai joje išsiteks.

Ar jis derės prie kitų toje pačioje erdvėje esančių baldų?

Prieš atverdami piniginę bet kokiam baldui, būtinai prieš tai apgalvokite, ar jis derės prie jau turimų daiktų? Ar jis tiks spalvų prasme? Ar tinkama jo tekstūra? Ar panašus stilius su kitais toje pačioje erdvėje stovinčiais baldais? Visai nesvarbu, kaip patraukliai kažkas atrodo parduotuvėje, jeigu tai nederės prie dabartinio jūsų namų stiliaus, pirkti to daikto neabejotinai neverta.

Ar ieškojau nuolaidų kuponų?

Vienas didžiausių privalumų, perkant internetu, galimybė paieškoti išpardavimų ar nuolaidų kuponų. Jeigu jau apsisprendėte, kad norimą baldą vis dėlto įsigysite, raskite kelias akimirkas peržiūrėti populiarias nuolaidų svetaines ar išpardavimų puslapius, ir patikrinkite, ką gero ten siūlo.

Ar galiu sutaupyti, įsigydamas kažką panašaus?

Nors yra keletas dalykų, kurių niekada neverta pirkti padėvėtų, baldai nebūtinai vienas iš jų. Valgomojo stalus, rašomuosius stalus ir netgi sofas ar fotelius, pakeitus jų apmušalus, gali naudoti ne vienas šeimininkas, todėl nepatingėkite paieškoti dėvėtų daiktų internete ir vietos blusų turguje. Jeigu rasite tinkamą variantą, jis kainuos tik nedidelę dalį to, kiek kainuotų panašus naujas daiktas.

Ar tai daiktas, į kurį verta investuoti?

Šis klausimas negalioja laikiniems poreikiams (pavyzdžiui, kai renkatės rašomojo stalo lempą), kaip ir tiems daiktams, kurių labai trokštate. Kai kurie baldai pagaminti taip, kad gali tarnauti visą gyvenimą (su visomis garantijomis), tačiau kiti, gaila, bet ne. Pagrindinė taisyklė šiuo atveju tokia: neverta išlaidauti tokiems baldams, kuriuos norėsis pakeisti po metų ar dvejų. Pagalvokite apie pigius čiužinius, nepatogias kėdes ir kitus prastai pagamintus daiktus. Ilgalaikėje perspektyvoje jie neišvengiamai kainuos jums daugiau pinigų ir laiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)