Projekto „Darnūs namai“ namo ant ratų apžiūrėti užsukę gyventojai taip pat dalyvavo ir kūrybinėse dirbtuvėse. Savo žinias aplinkosaugos srityje jie galėjo pasitikrinti viktorinoje, diskutavo apie atsakingą vartojimą, atliekų prevenciją ir tvarkymą. Kaip rašoma pranešime spaudai, lankytojai aktyviai įsitraukė į interaktyvias veiklas – varžėsi, kas greičiau ir teisingai išrūšiuos atliekas į atitinkamus konteinerius, taip pat domėjosi, ką skanaus galima pasigaminti iš maisto likučių.

"Man labai patiko jūsų idėjos, pasidarysiu kėdučių iš nenaudojamų butelių dėžių. Gamtą stengiuosi tausoti vengdama vienkartinio plastiko. Naudoju gertuves, daugkartinius maišiukus ir neperku daiktų, jei jie nebūtini", – kalbėjo Palangoje sutikta Monika Baltaitė.

Tuo tarpu Klaipėdoje gyvenanti, tačiau Palangoje dirbanti Miglė, pamačiusi name ant ratų pakabintą paveikslą, sakė, kad ir pati namuose tokį turi. „Kai namie vyko remonto darbai, liko tapeto, kuriuo buvo ištapetuota tik viena prieškambario siena, gabaliukas. Tą likutį įrėminau ir pakabinau ant priešais esančios sienos. Puiki kambario dekoracija“, - dalinosi Miglė.

Unikalios namo ant ratų ekspozicijos kelionės po 60 Lietuvos savivaldybių ir 120 vietovių organizuojamos Aplinkos ministerijos iniciatyva. Ministerija siekia skleisti atsakingo vartojimo idėjas, paprastais gyvenimiškais pavyzdžiais parodydama, kaip kiekvienas galime prisidėti prie aplinkos išsaugojimo ir sukauptas senienas paversti naujais, vertingais daiktais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)