„Gatvės gyvos“ projekto įkūrėjas, gidas Albertas Kazlauskas sako, kad įspūdį paliko vien jau tai, jog projektui buvo ruošiamasi maždaug metus. Per šį laikotarpį skulptoriai, tapytojai, keramikai, grafikai ir fotografai aktyviai dirbo tam, kad jų autoriniai kūriniai organiškai užpildytų nestandartinę erdvę bei simbolizuotų tam tikras sostinės Užupio rajonui būdingas detales.

„Mūsų kaip šių ekskursijų gidų tikslas buvo vaizdžiai ir detaliai išgvildenti, pasakojimu dalyviams perteikti tai, ką kūrėjai norėjo pasakyti savo kūriniuose – kiekvienas jų turi savo istoriją. Iš savo patirties kitose ekskursijose galiu pasakyti, kad miestiečiams visada smalsu patekti į tas Vilniaus vietas, kurios iki tol buvo mažai arba visai nematytos, todėl šios ekskursijos yra itin populiarios, o dalyvių laikas jose – turiningas“, – teigia A.Kazlauskas.

„Užupio krantinių“ galeriją laiptinėse puošia Eglės Ridikaitės, Kristinos Norvilaitės, Vaidos Keleras, Kunigundos Dineikaitės, Tomo Martišauskio, Nerijaus Baublio, Mingailės Mikelėnaitės, Monikos Gedrimaitės, Justinos Kildišytės, Vitos ir Gedimino Kalinauskų, Tado Šimkaus darbai, o gyvenvietės centrinę aikštę – kalvio Raimondo Vaitkūno fontanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)