Itin mažos kvadratūros butai, kurie kam nors tampa ilgalaikiais namais, didžiuosiuose miestuose nėra naujiena. Daugybę jų galite rasti būstų nuomos skelbimuose. Tokius butus dažniausiai renkasi skubantys ir dirbantys žmonės, kurie namuose praleidžia gana nedaug laiko, todėl didžiulė erdvė jiems nėra reikalinga. Kitas tokių butų privalumas – mažesnės išlaidos už komunalines paslaugas.

Butas, kurio interjerą kūrė interjero namų „Matilda“ komanda, taip pat buvo įrenginėjamas galvojant apie galimybę butą nuomoti.

„Dėl šios priežasties interjeras turėjo būti ekonomiškas, bet tuo pačiu modernus ir šiuolaikiškas. Pagrindinis iššūkis buvo viską sutalpinti tokioje mažoje erdvėje, be vonios turėjome vos 12 kv. m., kuriuose turejo tilpti visos gyvenimui skirtos funkcinės zonos: svetainė, virtuvė, valgomasis, miegamasis ir darbo vieta”, – pasakoja dizainerė.

Pagrindinis klientų prašymas buvo sukurti modernų ir šiuolaikišką interjerą orientuojantis į nedidelį biudžetą, tačiau nebuvo apribojama vaizduotė priimant netradicinius sprendimus dėl spalvų, tik vonia turėjo būti įrengta pagal statytojo pasiūlytus variantus. Su visa buitine technika, baldais ir įrengimu buto biudžetas siekė 11 tūkst. eurų.

Norint paversti mažą erdvę patogia ir vizualiai „padidinti“ ją, galima pritaikyti ir kelis interjero sprendimus, kurie padeda tokį įspūdį sukurti. I. Viesulienė pateikia kelis patarimus, kaip tai padaryti.

„Manome, kad pagrindinė taisyklė yra išlaikyti medžiagų vientisumą interjere, kad nesukurtumėte apkrauto interjero įspūdžio. Reikėtų vengti daugybės skirtingų detalių, akcentų. Patariame aplinką ir didžiuosius baldus rinktis neutralių, šviesių atspalvių tam, kad patalpa vizualiai atrodytų didesnė. Jaukumą galite susikurti tekstilės ir baldų pagalba.”

Pagrindinės problemos, su kuriomis susiduriama įkuriant tokio tipo erdves, dažniausiai susiję su klausimu, kur viską sutalpinti. Reikia tam pritaikytų baldų, kurie būtų kuo mobilesni ir praktiškesni. Pasak dizainerės, reikalinga iki galo išnaudoti visus paviršius ir kampelius interjere.

„Turėjome pasitelkti vaizduotę ir galvodami apie kiekvieną kasdienišką situaciją, sukurti mobilų interjerą, kuris keičiantis poreikiams gali buti pritaikomas. Išnaudojome visus kampelius daiktų pasidėjimui. Plati palangė virtuvėje gali tarnauti kaip darbastalis ar daiktų pasidejimo vieta. Taip pat apmąstyti virtuvės kampeliai, pasirinkta orkaitė su mikrobangų funkcija, kad dėl vietos stokos nereikėtų statyti dviejų įrenginių.

Dėl vientisumo ir vietos stokos spintelės įrengtos iki lubų. Stalui ir darbo zonai pasirinktas nulenkiamas stalas, kad būtų galimybė turėti daugiau vietos judėjimui svetainės ir virtuvės zonose. Valgomojo kėdės pasirinktos būtent tokios, kurias galima sudėti vieną ant kitos. Svetainės staliukas lengvas ir mobilus, galima pasistatyti jį kur patogiau, gali tarnauti ir kaip naktinis staliukas prie miegamojo lovos”, – patarimais dalinasi dizainerė.

Visą projektą, nuo pirmųjų idėjų iki visų reikalingų detalių suradimo, komanda kūrė du mėnesius, o paskutiniai potepiai interjere buvo atlikti po metų.

„Realizavimui prireikė kiek daugiau laiko, nes butas sename, naujai renovuotame Kauno senamiesčio name, susidūrėme su nenumatytais statytojų darbais, dėl to kurį laiką nebuvo vykdomi jokie įrengimo darbai. Taip pat buvo tvarkomos laiptinės, lauke buvo vykdomi intensyvūs kiemo darbai, todėl klientai neskubėjo ir įrengimo procese turėjome „pauzių”.

Dizainerė atkreipia dėmesį, kad jei viskas vyksta sklandžiai, vidutiniškai įvykdyti projektus būstuose, kurių dydis iki 100kv. metrų, dizaineriams užtrunka 4–6mėn.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (221)