Žemiau išvardintas dešimties augalų sąrašas. Juos NASA tyrimai dar praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje priskyrė gerai orą valančiųjų kategorijai.

Gelsvasis dipsis

Gelsvasis dipsis yra labai populiarus ir daug priežiūros nereikalaujantis augalas. Jo lapai yra labai gracingi, o tai suminkština bet kurių namų ar biuro erdvės energiją.
Šalina visus tirtus patalpų ore esančius toksinus.

Rapipalmė

Jei kalbėtume apie vidaus oro kokybę, rapipalmė yra vienas geriausių augalų. Tai puikus augalas pradedantiesiems gėlininkams, nes auginti jį išties lengva. Šalina daugumą pataplų oro teršėjų.

Vyninė rafija

Vyninė rafija bet kuriam interjerui suteiks ramią atogrąžų atmosferą. Ji atsispiria daugeliui vabzdžių.
Šalina benzeną, trichloreteną ir formaldehidą.

Stambialapis fikusas

Stambialapis fikusas toleruoja silpną šviesą ir žemą temperatūrą, taip pat pasižymi puikiu gebėjimu šalinti bet kokiose patalpose ore esančius toksinus. Šalina daugumą teršalų, ypač formaldehidą.

Dracena „Janet Craig“

Tai dar vienas gražus augalas, kuris puikiai jaučiasi blankioje šviesoje. Dracenų šeimoje būtent „Janet Craig“ geriausia šalina cheminius toksinus iš namų ir biurų. Šalina daugumą teršalų, ypač trichloretileną.

Gebenė

Šis ištvermingas ir populiarus augalas dažnai puošia viešąsias erdves. Jis puikiai adaptuojasi ir lengvai auga, nors aukštoje temperatūroje tikrai nevešės. Šalina daugumą teršalų, ypač formaldehidą.

Žemasis finikas

Žemasis finikas auga lėtai, tačiau gali išaugti pusantro metro ar net daugiau. Šis augalas gali toleruoti gana nedidelį šviesos kiekį. Šalina daugumą teršalų, ypač ksileną.

Fikusas „Alii“

Ši fikusų rūšis yra viena lengviausiai prižiūrimų, nors adaptuojantis naujoje erdvėje augalas gali numesti keletą lapų. Yra trys porūšiai: standartinė medžio forma, krūmo forma ir pinta forma, kai supinami keli kamienai. Šalina daugumą teršalų, ypač formaldehidą.

Ilgalapis inkstpapartis

Ilgalapis inkstpapartis yra gražus ir vešlus augalas, kuris puikiai papuoš tiek biurą, tiek namus. Tačiau turite žinoti, kad kad jeigu norite, kad šis augalas vešėtų, jis pareikalaus nemažai dėmesio.
Šalina daugumą teršalų, ypač formaldehidą.

Vėzdūnė

Vėzdūnė yra gražus baltais žiedais žydintis augalas. Juo lengva rūpintis, jis suteikia stiprios, tačiau ramios energijos bet kuriai erdvei. Šalina alkoholius ir acetonus, trichloretileną, benzeną ir formaldehidą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)